Social 19 Iunie 2014 11:44
Doi preoti din judetul Buzau s-au luat la bataie, miercuri, dupa slujba, in interiorul bisericii, dupa ce unul dintre ei l-ar fi intrebat pe celalalt unde sunt banii stransi pentru repararea acoperisului lacasului de cult.

Incidentul a avut loc in localitatea buzoiana Valea Ramnicului, miercuri, dupa slujba de dimineata, transmite MEDIAFAX.

Potrivit enoriasilor, scandalul dintre cei doi preoti, Ghita Paleoasu si Ionut Ionescu, a izbucnit dupa ce unul dintre acestia l-ar fi intrebat pe celalalt unde sunt banii stransi pentru repararea acoperisului bisericii.

Ulterior, conflictul a degenerat, iar preotii s-au luat la bataie in incinta bisericii, in urma altercatiei unul dintre ei ajungand la Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat.

"L-am vazut pe parinte plin de sange, intins pe targa, avea si un guler la cap", a spus un localnic.

Oamenii au sustinut ca preotii se cearta deseori, neintelegerile dintre acestia fiind vechi de aproape un an, de cand Ghita Paleoasu a fost repartizat in parohie.

"I-a dat cu capul in gura. S-au certat, nu e prima data cand se cearta. Ce sa invatam noi de la niste preoti din astia?", a spus o localnica.

"Cum sa faca mama asa preotii in biserica? In loc sa ne invete lucruri bune ei fac din astea?", a mai spus alta femeie.

Preotul Ionut Ionescu, ranit in urma scandalului, a refuzat internarea, medicii spunand ca acesta avea "leziuni severe" la fata, traumatism cranio-cerebral si piramida nazala sparta.

Celalalt preot, Ghita Paleoasu, spune nu l-a batut pe colegul sau, acesta cazand singur in biserica si lovindu-se la fata.

"Eu nu l-am batut, nu i-am facut nimic. A cazut singur in biserica si s-a lovit la fata", a declarat, miercuri, dupa incident, preotul Ghita Paleoasu.

Preotul Ionut Ionescu nu a comentat insa incidentul.

"Nu comentez nimic, este o ancheta interna, nu pot sa va zic nimic", a spus el.

Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a declansat o ancheta in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.