Social 31 Mai 2014 15:11
Ion Balint, cunoscut ca Nutu Camataru, judecat alaturi de alti 53 de membri ai clanurilor Camatarii si "Sportivii, ramane in arest, a decis definitiv, vineri seara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis contestatia procurorilor fata de punerea acestuia in libertate.

Curtea de Apel Bucuresti aprobase, anterior, o cerere prin care Nutu Camataru solicita judecarea in stare libertate. Parchetul instantei supreme a atacat insa decizia Curtii de Apel, iar contestatia procurorilor a fost admisa.

Mai precis, instanta suprema a casat, in parte, decizia Curtii de Apel si a decis, la rejudecare, ca Nutu Camataru sa ramana in arest, scrie MEDIAFAX.

In acest dosar, Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti au trimis in judecata 54 de inculpati, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Camataru) si Cristian Radu Rosca. Fratii Balint au fost arestati preventiv in 23 februarie 2013. In 12 noiembrie 2013, Sile Camataru a fost eliberat, dar are interdictie de a parasi Capitala.

Gruparile infractionale organizate Camatarii si Sportivii erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala fara drept, potrivit DIICOT.

Din probele administrate in dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezulta ca activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008 - 2012, in spatiul public, membrii celor doua grupari rivale au provocat conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in Capitala, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat si un alt aspect al activitatii infractionale a inculpatilor, acestia fiind suspectati ca au savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in material acordarii si recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata, se mai arata in documentul citat.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Dosarul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.