Social 23 Martie 2014 10:16
Aproximativ o mie de persoane au participat, sambata, la "Marsul pentru viata", care a avut loc in Capitala, evenimentul fiind organizat pentru a sustine adoptia, ca o solutie pentru ocrotirea copiilor nascuti de mame aflate in dificultate.

Participantii la mars s-au adunat, in jurul orei 14.00, in Piata Unirii, de unde au plecat spre Parcul Tineretului. In fruntea coloanei de manifestanti s-au aflat cativa copii, care au purtat bannnerul pe care a fost scrisa tema evenimentului din acest an - "Adoptia, o alegere nobila. Marsul pentru viata 2014".
Manifestantii au purtat, pe tot traseul marsului, sute de baloane multicolore si pancarte pe care scria "Esti mai puternica decat crezi", "Adoptia inseamna dragoste", Pro adoptie", "Pro viata", Pro familie", "Pro decenta", "Pro traditie".

"Marsul pentru viata" a fost organizat cu scopul de a sustine adoptiile, de a sprijini copiii abandonati, familiile aflate in dificultate, care sunt nevoite sa isi dea copiii in adoptie, dar si familiile care iau in adoptie un copil, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Nadane, presedintele asociatiei "Studenti pentru viata", organizatorul evenimentului din Capitala.

Ea a precizat ca evenimentul a fost organizat si pentru a atrage atentia ca in Romania nu exista o cultura a adoptiei, iar un copilul adoptat, dar si familiile care adopta sunt privite sceptic.

Organizatorii evenimentului sustin ca adoptia este o solutie fireasca pentru ocrotirea copiilor nascuti de mame aflate in dificultate, ale caror familii nu isi pot asuma responsabilitatea cresterii unui copil."Familia care adopta este vazuta ca nefireasca. Mama sau parintii care isi lasa copilul sa fie adoptat sunt considerati nedemni de numele de parinti. Aceste calificari nu sunt corecte si ele ingreuneaza mult incredintarea spre adoptie, adoptia si integrarea copilului adoptat", sunt de parere organizatorii marsului.

Acestia sustin ca daca in centrul atentiei se pune interesul copilului, totul se schimba, iar parintii naturali nu trebuie dispretuiti pentru ca au ales, adesea cu multa durere sufleteasca, sa incredinteze altcuiva cresterea si educatia copilului lor."Un copil adoptat este un copil binecuvantat, la a carui viata au contribuit doua randuri de parinti. Parintii adoptivi sunt de admirat pentru dragostea lor. Parinti naturali trebuie sprijiniti in luarea unei decizii deplin responsabile, care sa aiba in vedere interesul copilului din toate punctele de vedere", au mai spus reprezentantii organizatiei.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Acestia au subliniat ca legea romaneasca a adoptiei nu prevede solutii pentru unele situatii des intalnite, sustinand ca ar fi necesata, de exemplu, legiferarea inceperii demersului de incredintare spre adoptie inca din perioada sarcinii.

"Astfel se va reduce abandonul, mortalitatea infantila si va creste numarul de adoptii. Romania poate si trebuie sa construiasca viitorul celor mai vulnerabili copii ai sai prin politici adaptate realitatii si testate pe plan international", au mai spus reprezentantii organizatiei.

Marsul a fost organizat, sustin acestia, tocmai pentru a pune aceste ganduri in inimile romanilor si pentru a transmite ca Romania are nevoie de o cultura a adoptiei, care inseamna de fapt o cultura a vietii. In Parcul Tineretului, unde participantii la mars au ajuns in jurul orei 16.00, a avut loc in continuaera evenimentului, un concert de sustinere la care au participat Vlad Mirita, Alexandra Usurelu, Bogdan Vladau, actrita Ioana Picos si Anthony Icuagu, Vlad Stoia, Beatrice Vladan, de la Vocea Romaniei.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

"Marsul pentru viata", manifestare ajunsa la a patra editie, este dedicata protejarii copiilor si sprijinirii familiei. In acest an, tema evenimentului a fost "Adoptia, o alegere nobila", pentru a atrage atentia ca este nevoie de o cultura a adoptiei care sa puna in centru interesul copilului, sa valorizeze adoptia si sa nu culpabilizeze parintii naturali. Evenimentul a fost organizat si in alte orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Constanta, Ploiesti, Oradea, Arad, Deva, Bistrita, Alba-Iulia, Piatra Neamt, Baia Mare si Bacau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.