Social 11 Martie 2014 15:24
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prin care s-a constatat ca Remus Cernea a fost in incompatibilitate, in calitate de deputat si administrator al unei societati comerciale, decizia putand fi contestata cu recurs.

Instanta a admis, luni, cererea lui Remus Cernea de anulare a raportului ANI din 17 octombrie 2013.

ANI a constatat atunci ca deputatul Remus Cernea a fost in incompatibilitate, intrucat a detinut simultan si functia de administrator al SC Sed Nove SRL, in perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013.

Astfel, Remus Cernea a incalcat dispozitiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit carora calitatea de deputat este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale, arata ANI.

In schimb, Remus Cernea arata, tot in 17 octombrie 2013, ca a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani, iar la inceputul mandatului de deputat si-a cedat partile sociale, in valoare de 100 de lei, si a fost inlocuit din functia de administrator.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, a spus ca institutia pe care o conduce va face recurs la decizia CAB de luni.

Remus Cernea precizeaza ca dupa validarea mandatulului sau de deputat, prin Hotararea Camerei Deputatilor nr. 45/20.12.2012, "in cel mai scurt timp posibil si inlauntru termenului de 15 zile prevazut de art. 83 alin. 1 din Legea nr. 161/2003", a sesizat "posibila situatie de incompatbilitate" si a aratat ca opteaza pentru demnitatea publica si demisioneaza din functia de administrator al societatii comerciale respective. Acest document a fost inregistrat la biroul secretarului general al Camerei Deputatilor sub numarul 51/19/03.01.2013, precizeaza acesta.

Totodata, el spune ca a trimis, la data de 30 ianuarie 2013, Comisiei Juridice, de disciplina si imunitati din cadrul Camerei Deputatilor "toate documentele care atesta incetarea calitatii de asociat si administrator in cadrul societatii comerciale in cauza, respectiv contractul de cesiune de parti sociale si Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor nr. 1/30.01.2013".

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Prin aceeasi hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor a fost imputernicita o persoana sa se ocupe de inregistrarea mentiunii la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In aceeasi zi, Comisia juridica a inaintat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor o adresa in care se spune ca deputatul nu este in incompatibilitate, mai arata Remus Cernea.

"Din analiza si interpretarea prevederilor art. 5 alin. 1 si 2 din Legea nr. 26/1990 privind Registrul Comertului rezulta ca inregistrarea in Registrul Comertului este o formalitate necesara pentru opozabilitatea actului si nu pentru valabilitatea sa. Or, calitatea mea de administrator al societatii comerciale a incetat la data la care a fost luata Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor", mai spune Cernea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.