Instanta suprema a condamnat luni, la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, doua dintre cele 75 de persoane judecate in dosarul "Frauda la referendum" si a dispus anularea a opt voturi falsificate, din lista de votare a Sectiei 105 din Piatra Olt.

Sotii Marius Marinel si Simona Cristina Predut, trimisi in judecata in dosarul "Frauda la referendum", au fost judecati separat de ceilalti 73 de inculpati, prin procedura simplificata, dupa ce si-au recunoscut vinovatia.

Potrivi MEDIAFAX, instanta suprema i-a condamnat la cate un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pe Marius Marinel si Simona Cristina Predut si le-a stabilit acestora un termen de incercare de trei ani si patru luni.

Totodata, instanta a dispus desfiintarea partiala a listei electorale de la Sectia 105 Piatra Olt, judetul Olt si a anulat de pe aceasta lista opt voturi de la referendumul din 2012, care ar fi fost falsificate. Astfel, au fost desfiintate: lista electorala suplimentara, pagina 2, pozitia 46, unde sunt mentionate datele de identificare ale lui Liuta Raul Costache; lista electorala suplimentara - urna mobila, pagina mobila, pozitia 13, unde sunt mentionate datele Ginei Dobeanu; lista electorala suplimentara - urna mobila pagina 2, pozitia 29 unde sunt datele Elisabetei Prodan; lista electorala suplimentara pagina 1, pozitia 16, unde sunt mentionate datele lui Daniel Pitigoi si de pe aceeasi pagina, pozitia 17, unde sunt datele Geaninei Pitigoi; lista electorala suplimentara pagina 1, pozitia 1 unde sunt datele lui Alin Florin Rad, lista electorala suplimentara pagina 1, pozitiile 24 si 25 unde sunt datele despre Daniela si Marinel Dumbrava.

Marius si Simona Predut au fost obligati de catre instanta la plata unor cheltuieli judiciare catre stat de 700 si, respectiv, 800 de lei.

Decizia instantei supreme poate fi atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

DNA a cerut judecatorilor, in 24 ianuarie, condamnarea sotilor Marius Marinel si Simona Cristina Predut la pedepse cu suspendare, aratand ca acestia nu erau instruiti din punct de vedere legal si ca la nivel rural nu se cunoaste atat de bine practica de votare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.