Consiliul de Administratie al scolii nr. 10 "Maria Rosetti" a decis, vineri, desfacerea disciplinara a contractului de munca al invatatoarei Dana Blandu, sesizarea Parchetului pentru aspecte penale si intocmirea unui plan de masuri pentru combaterea pe viitor a unor astfel de fenomene, a spus directoarea unitatii de invatamant, Camelia Fercu.

Inspectorul general a precizat ca directoarea Camelia Fercu va prezida sedinta Consiliului de Administratie de vineri, mandatul ei la conducerea scolii urmand sa se incheie luni, 13 ianuarie.

ISMB s-a autosesizat, la sfarsitul anului trecut, in cazul invatatoarei Dana Blandu, de la scoala nr. 10, care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii. Cercetarile inspectoratului in acest caz au inceput in 6 ianuarie, intrucat personalul din scoala a fost liber in vacanta de sarbatori, iar angajatii nu puteau fi chemati la serviciu din concediu, conform legii.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat vineri ca decizia luata la scoala nr. 10 din Capitala, de desfacere a contracului de munca al invatatoarei Dana Blandu, este legala si corecta, precizand ca atunci cand cineva nu respecta nici profesia, nici legea, nu exista o alta solutie.

"Cand ai astfel de cazuri, cand nu respecti nu doar profesia, dar nici legea, nu poti sa ai decat o solutie: desfacerea contractului. (...) Cred ca decizia e legala, corecta si e dreptul fiecaruia sa conteste, iar instanta va hotari. Cred ca lucrurile se vor clarifica", a spus Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a explicat care este procedura in astfel de cazuri, pentru a justifica de ce nu au existat pana vineri reactii cu privire la cazul de la scoala nr. 10 "Maria Rosetti".

"Cand vorbim de angajati, avem Codul Muncii si Legea Educatiei. Codul Muncii se aplica tuturor angajatilor, Legea Educatiei vine cu completari specifice. Conform Codului Muncii, nu poti declansa ancheta in vacanta sau in weekend, ci numai in zile lucratoare si in activitate. Cazul a fost facut public pe 27 decembrie. Inspectoratul scolar a actionat pe 30 decembrie, cand Ministerul Educatiei a discutat cu inspectoratul si a cerut sa respecte procedurile legale, pentru ca altfel orice decizie poate fi invalidata. Am convenit ca pe 30 decembrie Inspectoratul scolar va face plangere penala, pentru ca subiectul are cel putin doua dimensiuni: una vizeaza componenta profesionala, dar are si o dimensiune penala, pentru ca se cereau foloase materiale si ea (Dana Blandu, n.r.) nu avea dreptul sa faca o astfel de solicitare", a precizat ministrul.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

Pricopie a mai spus ca singura structura care putea lua o decizie in cazul invatatoarei este Consiliul de Administratie al scolii.

"Alt lucru discutat cu Inspectoratul scolar si cu scoala: am rugat pe toata lumea sa respecte legea si sa nu se antepronunte, pentru ca in orice moment decizia Consiliului de Administratie ar fi putut fi invalidata, pentru ca se invoca faptul ca s-au facut presiuni. Nici Inspectoratul scolar, nici Ministerul Educatiei nu s-au pronuntat pentru ca erau implicate", a explicat Pricopie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.