Trupul neinsufletit al poetului Traian T. Cosovei, care a murit miercuri, la varsta de 59 de ani, a fost depus la capela cimitirului Bellu din Capitala, iar inmormantarea va avea loc sambata, la ora 13.00, la cimitirul Bellu, informeaza un comunicat al Muzeului National al Literaturii Romane.

Poetul Traian T. Cosovei a murit miercuri dimineata, la varsta de 59 de ani, din cauza unor probleme medicale, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Mircea Cipariu, presedintele sectiei de poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Bucuresti.

Traian T. Cosovei a murit miercuri dimineata, la ora 9.30, la Spitalul Carol Davila din Capitala, a mai declarat pentru MEDIAFAX Dan Mircea Cipariu.

Poetul Traian T. Cosovei, nascut pe 28 noiembrie 1954, in Bucuresti, a apartinut generatiei literare optzeciste.

A absolvit Facultatea de Filologie (sectia romana-engleza) in 1978, cu o lucrare despre Beat Generation, poezie americana contemporana. De asemenea, Traian T. Cosovei a fost membru fondator al Cenaclului de Luni, se arata pe site-ul humanitas.ro.

A debutat in presa literara in 1978, in revista Romania Literara, iar debutul editorial a avut loc in 1979, la Cartea Romaneasca. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din Romania din 1980.

Incepand din 1996 a lucrat la Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti, Departamentul Relatii Publice, si la publicatia Museion, infiintata de el si editata de MNLR. In anul 2002 a infiintat Cenaclul "La formarea ideilor", cenaclu exclusiv de proza. In 2002 a participat ca redactor pentru limba engleza la realizarea CD-ului Mihai Eminescu. In 2003 a devenit coordonator editorial al site-ului www.calendarnichita.ro, dedicat Anului Nichita Stanescu. Din 1998 a initiat la Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti "Institutul de glasuri" (prelectiuni in spiritul junimist) - actiune ce reuneste personalitati marcante ale culturii romane contemporane.

Traian T. Cosovei a obtinut premiul Uniunii Scriitorilor, in 1979, premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, in 1994, pentru volumul "Batranetile unui baiat cuminte", marele premiu "Ion Vinea", in 1996, premiul Academiei "Carpatica", in 1996, premiul Academiei Romane pentru poezie, in 1996, premiul international "Nichita Stanescu", in 2000, si titlul de Autorul anului 2002 - acordat de APLER pentru volumul de poezie "Vanatoarea pe capete".

Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

De asemenea, Traian T. Cosovei a fost distins cu Ordinul "Meritul Cultural" in gradul de Ofiter, in 2004, si a obtinut premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, pentru volumul de poezie "Greva capsunelor", premiul pentru jurnalism literar al revistei Tomis, in 2005, si premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, pentru volumul de critica literara "Poetii marilor orase", in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.