Cele mai multe tari occidentale au incetat sa execute persoanele care practica vrajitoria inca de la sfarsitul anilor 1700, dar, in prezent, mai multe tari continua "vanatoarea" de vrajitoare, printre acestea numarandu-se si Romania.

Dupa ce Guvernul roman si-a extins codul fiscal pentru a include taxe si pentru cei care se ocupa cu vrajitoria si cititul in stele, in anul 2011, in cadrul unui program de crestere a veniturilor intr-o perioada dura din punct de vedere financiar, o parte dintre practicanti au jurat razbunare. Astfel, potrivit sursei citate, la o intrunire a vrajitoarelor care a avut loc pe malul Dunarii, acestea au aruncat matraguna in apa, sustinand ca descantecul va avea efecte negative asupra Guvernului si a Presedintiei, care intentionau sa le impoziteze veniturile deja mici cu 16%.

Bratara Buzea a declarat ca ea va folosi un amestec puternic compus din bucati de cadavru canin si materii fecale feline intr-o vraja. "Noi le facem rau celor care ne fac la randul lor rau", a spus aceasta, potrivit MEDIAFAX.

Ulterior, legiuitorii romani au elaborat un proiect de lege pentru a pedepsi vrajitoarele pentru previzionarea incorecta a viitorului. Nici de data aceasta, Buzea nu a fost de acord cu proiectul, potrivit articolului publicat de msn.com. "Nu pot condamna vrajitoarele, sa condamne cartile", a mai declarat aceasta.

Pe de alta parte, jurnalistii de la msn.com prezinta si situatia din Swaziland, "unde nu este de glumit cu vrajitoria". In Africa subsahariana, 55% din populatie crede in astfel de practici, potrivit Gallup. In septembrie, in apropiere de Zimbabwe, doua vrajitoare au fost arestate dupa ce localnicii au spus ca "au aterizat" in fata unei resedinte intr-o suburbie din Harare si au fost gasite "dezbracate, iar langa ele se aflau mai multe obiecte care folosesc ritualurilor vrajitoresti, precum o bufnita vie, doua cosuri din nuiele folosite la zbor, un schelet de babuin si o substanta portocalie intr-o sticla de 550 ml". Desi, ulterior, cele doua femei i-au spus judecatorului ca sunt actrite platite ale unui local, acestea au fost acuzate de "practicarea unor lucruri asemanatoare vrajitoriei".

Citeste si:
Patru țări din UE vor mai multe controale la culoarele de...
Patru țări din UE vor mai...

Cel mai dur loc pentru vrajitoare este Arabia Saudita. O intreaga unitate de politie a fost infiintata pentru a lupta impotriva criminalitatii vrajitoarelor, iar judecatorii religiosi deseori conving populatia de crimele acestora prin dovezi ridicole. Consecintele sunt cumplite, unii dintre acesti vrajitori fiind chiar condamnati la moarte.

In 2010, unul dintre editorii Atlantic a calatorit pana in orasul Mbaiki, unde pigmeii sunt adesea acuzati de blesteme si descantece asupra dusmanilor si chiar ca s-ar transforma in animale. Vrajitoria este considerata una dintre cele mai frecvente infractiuni in Republica Centrafricana, unde aproximativ 40% dintre acuzati sunt inchisi pentru acte de vrajitorie. In Mbaiki, mai mult de jumatate din populatie este acuzata de astfel de practici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.