O campanie pentru promovarea donarii de sange pentru celule stem se va derula de sambata, timp de o saptamana, in trei parcuri din Capitala, unde va fi amplasat Centrul mobil de donare, un autocar dotat cu echipamentele medicale necesare pentru recoltarea probelor de sange.

Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Asociatia Salvatorilor Voluntari in Situatii de Urgenta organizeaza in Bucuresti, in perioada 27 iulie - 3 august, o serie de evenimente in cadrul campaniei de comunicare "Doneaza o sansa la viata!" pentru promovarea donarii de celule stem hematopoietice.

Astfel, in parcurile Herastrau, Al. I Cuza si Tineretului din Bucuresti, va fi amplasat Centrul mobil de donare, un autocar dotat cu echipamentele medicale necesare pentru recoltarea probelor de sange, iar persoanele care doresc sa se inscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc si vor afla gratuit ce grupa de sange si ce tip de Rh au.

La fata locului vor fi instalate corturi publicitare si de prim ajutor, unde cei interesati vor primi informatii despre donarea de celule stem. Vor fi organizate si demonstratii de acordarea primului ajutor si doritorilor le vor fi oferite gratuit servicii de masurarea tensiunii arteriale, pulsului si glicemiei, scrie mediafax.

Evenimentele vor avea loc de sambata pana pe 3 august, zilnic intre orele 10.00 si 18.00.

De la lansarea campaniei "Doneaza o sansa la viata!", in 6 iunie 2013, saptamanal peste 100 de persoane s-au inscris in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, a
afirmat doctorul Aurora Dragomiristeanu, directorul general al RNDVCSH.

Pana in prezent, un numar de cinci vieti au fost salvate in urma procedurilor de transplant de celule stem de la donator neinruditi realizate in unitatile sanitare romanesti. In perioada imediat urmatoare, sapte pacienti pentru care au fost validati donatori compatibili urmeaza sa fie salvati. Totodata, sunt 14 de pacienti in asteptare, care au nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice si care nu au donator compatibil in familie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.