Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca vrea sa modifice Legea salarizarii, incluzand in "anvelopa nationala" cheltuieli de personal pentru fiecare institutie, respectiv primarii, consilii judetene, ministere, dar si "un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, si un salariu maxim", scrie MEDIAFAX

"Am discutat cu cei prezenti la intalnire despre viitorul sistem de salarizare in aparatul public. Intentionez ca in anvelopa nationala - sapte la suta din PIB negociata cu partenerii nostri internationali - sa facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare institutie in parte - primarie, CJ, minister - sa avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei si un salariu maxim. Cred ca un raport de 1 la 7 va fi, adica cel mai mare salariu sa fie de 7.000 de lei si in acestea conducatorul institutiei, pe baza unor criterii, sa poata stabili mult mai flexibil de cati oameni are nevoie, cum ii stimuleaza pe cei care au rezultate in activitate, cum ii sanctioneaza. Asta inseamna modificarea Legii salarizarii care, de fapt, nu a fost niciodata pusa in aplicare, a fost doar o idee, din pacate, finalizata cu un faliment si a Legii functionarului public"", a declarat, intr-o conferinta de presa, Victor Ponta.
Intrebat cand va intra in vigoare noua lege a salarizarii, Ponta a raspuns ca isi doreste ca acest lucru sa se intample in 2013.

"Eu imi doresc anul acesta, odata cu Legea bugetului public, ca sa poata fi aplicata odata cu noul buget, in 2014. Trebuie sa ne incadram in sapte la suta din PIB, orice incalcare a acestei prevederi inseamna nu doar incalcarea unor angajamente la nivel national, ci inseamna o nesustenabilitate a administratiei publice romanesti", a mai spus Ponta.

Victor Ponta se afla, joi, intr-o vizita oficiala in municipiul Sibiu. Acesta s-a urcat joi seara, dupa deschiderea oficiala a Raliului Sibiului, intr-o masina de competitie, alaturi de pilotul Titi Aur, pentru a face turul orasului, impreuna cu celelalte echipaje din concurs, el spunand insa ca nu va participa oficial la raliu.

Premierul a mai fost intrebat cu aceasta ocazie de ce a cerut avizarea privarizarii CFR Marfa de catre CSAT, acest consiliu neavand atributii in acest sens, Victor Ponta raspunzand: "Am si eu lipsurile mele. Daca nu are competenta (CSAT - n.r), de ce a avut de trei ori pana acum?". Intrebat daca va convoca el CSAT, premierul a negat, afirmand ca va lasa acest lucru in seama sefului statului.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

"O sa-l convoace presedintele. Nu vreau sa uzurp vreuna din atributiile domniei sale. Daca nu are competenta CSAT-ul, daca a avizat de trei ori pana acum, inseamna ca de trei ori a actionat ilegal. Daca chiar nu are presedintele nicio atributie despre CFR atunci, asa pe romaneste, sa taca din gura. Daca are si daca stie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, institutional sa ne spuna, sa nu ne lase sa facem vreo greseala, Doamne fereste", a mai declarat Victor Ponta.

Acesta a precizat, raspunzand unei alte intrebari ca "daca CSAT nu va aviza privatizarea CFR Marfa, nu facem privatizarea", planul B fiind management privat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.