Zeci de ONG-uri se declara ingrijorate de declaratia premierului Ponta privind pastrarea in forma actuala a articolului despre familie din Constitutie, care, in opinia lor, arata "o minimizare a responsabilitatii statului in a asigura cadrul adecvat de dezvoltare a noilor generatii".

"Ne exprimam ingrijorarea fata de declaratia Domnului Prim-ministru Victor Ponta de a pastra articolul in forma actuala, fara evidentierea rolului și importantei familiei traditionale. Acest lucru releva o minimizare a responsabilitatii pe care o are Statul in a asigura cadrul adecvat de dezvoltare al noilor generatii și interfereaza flagrant cu modul de viata al romanilor, majoritar creștini. Ne exprimam speranta ca se va tine seama de credinta spirituala a romanilor și se va recunoaște in noua Constitutie locul și rolul Familiei traditionale", se arata intr-un comunicat semnat de 78 de organizatii din Coalitia pentru Familie, potrivit MEDIAFAX.

In acelasi context, asociațiile semnatare, care se declara reprezentante ale societatii civile creștine din Romania, iși exprima clar vointa de modificare a articolului 48 din Constitutie, prin formularea "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

"Romanii, in majoritatea lor, considera Familia traditionala, formata din barbat și femeie, ca fiind primul și cel mai important centru al vietii sociale. Familia traditionala reprezinta nucleul de formare a noilor generatii iar rolul esential jucat de aceasta in viitorul unei tari trebuie specificat și recunoscut in noua Constitutie", se mai arata in comunicat.

Aceleasi ONG-uri spun ca se opun categoric introducerii in Constitutie, la articolul 4, alineatul 2, a textului "Orice discriminare bazata pe .... orientare sexuala este interzisa".

"Discriminarea bazata pe orientarea sexuala nu tine de spiritul sau traditia romanilor. In Romania, atat heterosexualii, cat și persoanele de alta orientare sexuala sunt egali in fata legilor Statului roman, iar orientarea sexuala nu este criteriu de evaluare al oamenilor. Orice roman este liber sa actioneze in spatiul privat dupa cum ii dicteaza propria conștiinta, iar minoritatile sexuale nu sunt ingradite in nici un fel in exercitarea libertatilor fundamentale. Orice forma de discriminare este interzisa in Romania, iar acest lucru este statuat in prezent prin Ordonanta nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, prin urmare introducerea acestui articol nu este necesara. Mai mult, poate crea confuzii și viitoare tulburari sociale, deoarece discriminarea pe baza orientarii sexuale este in prezent definita ca fiind orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de orientare sexuala", argumenteaza cele 78 de ONG-uri.

Citeste si:
Gabriela Cristea, despre sacrificiile pe care le face pentru...
Gabriela Cristea, despre...

In opinia semnatarilor comunicatului, prin aceasta modificare a textului legii fundamentale, se forteaza "calea catre o legiferare tacita a casatoriei intre persoane de același sex, cu faza intermediara de uniune civila intre persoane de același sex, lucru ce contravine traditiei creștine a acestui neam și naturii umane și pentru care in nici un caz nu vom gira prin vot".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.