Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, vineri, Inspectiei Judiciare sa faca verificari privind posibila incalcare a independentei justitiei de trustul Intact, care prin Antena 3 a declansat o campanie "sustinuta, agresiva" impotriva unor institutii ale sistemului judiciar si a unoagistrati.

"Astazi, 7 iunie 2013, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea dispunerii si efectuarii de verificari privind posibila incalcare a independentei justitiei, ca urmare a declansarii, incepand cu data de 30 mai 2013, de catre Trustul INTACT, in special prin intermediul emisiunilor postului de televiziune «Antena 3», a unei campanii sustinute, agresive si cu depasirea oricaror reglementari si standarde in materia libertatii de exprimare, impotriva unor institutii ale sistemului judiciar, precum si impotriva unor magistrati, in legatura cu activitatile desfasurate in cadrul procedurii penale privind persoana inculpatului Sorin Alexandrescu", se arata intr-un comunicat de presa al CSM, transmite MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, sesizarea Inspectiei Judiciare are in vedere, in special, discursul moderatorilor si al unora dintre invitatii emisiunilor postului Antena 3, care," in calitate de formatori si vectori de opinie, au depasit limitele de disciplina a discursului public, cu potential de intimidare si decredibilizare a justitiei, ca putere a statului".

Directorul Antena TV Group Sorin Alexandrescu a fost retinut in 30 mai, sub acuzatia de santaj. Procurorii au afirmat ca urmarea sa-l determine pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, sa semneze un contract de retransmisie de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioada de cinci ani, insa, in final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord si cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioada de cinci ani, promitand in schimb sa nu mai publice informatiile legate de contractul dintre RCS&DS si firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Sorin Alexandrescu au fost arestat pentru 30 de zile in 31 mai, insa a facut recurs si joi, 6 iunie a fost eliberat, avand interdictie 30 de zile sa paraseasca tara.

Vineri, Alexandrescu a fost chemat din nou la DNA pentru declaratii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.