Social 15 Mai 2013 11:27
Peste jumatate dintre elevii de liceu din Bucuresti nu au fost capabili sa ia note mai mari de 4.

Dupa o prima centralizare a rezultatelor, la nivelul Capitalei peste 55% dintre elevi au picat simularea la matematica, in timp ce la limba romana rata de promovare a fost de aproximativ 65 de procente.

"Suntem incantati ca putem trage si concluzia ca planul de masuri a dat roade, ca echipa profesori directori elevi parinti inspectori a reusit sa imbunatateasca rezultatele", a spus Liliana Toderiuc, inspector scolar.

Simularea a fost organizata astfel incat sa fie cat mai apropiata de examenul care va avea loc in vara. Subiectele au cuprins materia la zi studiata de elevi in clasa a XII-a, dar si elemente recapitulative, din materia studiata incepand cu clasa a IX-a. Modele de subiecte au fost afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Prezenta la prima etapa a simularii din Capitala a fost de 83,9 la suta, probele la limba romana si matematica fiind sustinute de 26.631 de elevi.

Promovabilitatea a fost 24 la suta la proba de matematica si 59,09 la suta la cea de limba romana. Note maxime au obtinut 27 de elevi la limba romana si opt la matematica. De asemenea, note intre 9 si 9,99 au avut 721 de elevi la limba romana si 118 la matematica, potrivit ISMB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.