Ministerul Educatiei va prezenta CE, inaintea aprobarii fondurilor structurale pentru perioada 2014-2020, o serie de strategii pentru a combate, printre altele, parasirea timpurie a scolii, intrucat aproximativ 100.000 de copii si adolescenti intre 6 si 16 ani nu sunt in scoala, desi ar trebui.

"Acum, lucram la o serie de strategii pe care sa le prezentam Comisiei Europene inaintea aprobarii fondurilor structurale pe perioada 2014-2020.

Una dintre aceste strategii este legata de infrastructura, in care noi trebuie sa dam un raspuns legat de optimizarea retelei scolare, pe de o parte, legat de santierele care sunt incepute, campusurile scolare si multe altele incepute in urma cu mai multi ani si nefinantate dupa 2009. Numai in functie de aceasta planificare, noi vom putea sa accesam banii de la Bruxelles pentru infrastructura", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

O alta strategie a Ministerului Educatiei care va fi prezentata Comisiei vizeaza parasirea timpurie a scolii.

"Pentru ca, din nou, ne gandim la clasa digitala, dar nu ne gandim la cei aproximativ 100.000 de copii sau persoane cuprinse intre 6 ani si 16 ani care nu sunt in scoala, desi ar trebui sa fie. Or investitia si politicile publice pe aceasta componenta sunt extrem de importante pentru a evita situatia in care, peste un anumit numar de ani, acesti oameni vor fi in imposibilitatea de a se intretine pe ei, nu mai vorbim de contributia la dezvoltarea societatii", a adaugat Pricopie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.