Nelu Curcă din serialul „La Bloc”, pe numele lui real Mihai Coadă a oferit câteva declarații despre motivul pentru care a decis să renunțe la cariera de actor. În prezent, se află la Mănăstirea Turnu, este fericit și duce o viață în credință.

Nelu Curcă din serialul „La Bloc”, despre retragerea la mănăstire

La începutul anilor 2000, serialul „La Bloc”, unde Mihai Coadă îl interpreta pe Nelu Curcă avea un real succes și nimeni nu credea că se va termina atât de repede și nici că viețile actorilor se vor schimba atât de mult. Deși, cel mai probabil, ar fi avut în continuare succes, el a decis să se retragă la Mănăstirea Turnu, iar de curând a dat și câteva declarații despre motivul pentru care a luat această hotărâre surprinzătoare pentru toată lumea.

Mihai Coadă a început prin a scoate în evidență faptul că retragerea lui are legătură cu faptul că a păcătuit, mai exact a făcut adulter. Acesta consideră că oricât de mult ar fi greșit și oricât de mult ar greși oamenii din jurul lui, singura soluție este spovedania.

Fostul actor a stat singur timp de trei ani, perioadă în care pur și simplu nu avea idee ce este de făcut. Voia să renunțe la cariera lui, să plece, să se călugărească, doar că nu îi era nimic clar. Ajungea acasă de la filmări târziu în noapte și nu mai putea nici să se roage. Celor cărora se întreabă ce l-a făcut să renunțe la o carieră de succes precum cea pe care o avea le-a zis că de vină este conștiința.

„Am căzut într-un păcat greu, adulterul. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac. Voiam să mă călugăresc, îmi venea să-mi las meseria, nu mai puteam s-o practic. Veneam de la filmări noaptea târziu şi nu mai puteam să mă rog. Ca actor, ocupi spaţiu din tine cu vieţile altor personaje.

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

Uite, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă. Se întreabă lumea ce m-a făcut să mă retrag, că eram celebru, eram la Pro TV, aveam bani, ce m-a făcut să las totul şi să aleg viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut. Dacă adorme conştiinţa, eşti un mort viu, Dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas.. Omul să facă un pas şi El face o mie”, a zis Mihai Coadă, în podcast-ul moderat de Cătălin Măruță.

Mihai Coadă a luat calea credinței de ani buni, mai exact din anul 2012, când a considerat că a dispărea din lumina reflectoarelor este cea mai bună decizie pe care o poate lua.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Aprilie 2023 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.