Religia ar putea deveni materie opțională la BAC, iar pe seama acestui subiect au apărut tot felul de discuții pro și contra. Dan Negru a postat și el un mesaj în acest sens, pe pagina sa oficială de Facebook, unde și-a dat sincer cu părerea despre această posibilitate.

Dan Negru, părere sinceră în mediul online

Religia ar putea deveni o materie opțională pentru examenul de Bacalaureat, iar mulți elevi și părinți s-au opus acestei idei din start. Propunerea a venit din partea mai multor culte religioase de la noi din țară, dar nu a fost primită atât de bine pe cât s-ar fi așteptat, deși din punctul lor de vedere este una justificată. Mulți sunt de părere că este o glumă pe care nimeni nu ar trebui să o ia în serios, pentru că ar putea discrimina copiii care nu urmează o anumită religie sau care, pe de altă parte, sunt atei.

Mai mult de atât, s-a considerat o idee bună pentru licee cu profil teologic, dar și nu pentru celelalte, fiind doar o ocazie ca media de la Bacalaureat să fie una mai mare, ceea ce nu este corect pentru multă lume. Văzând cât de multe discuții au apărut pe marginea acestui subiect, Dan Negru a decis să își exprime și el punctul de vedere pe rețelele sociale, unde mii de oameni stau cu ochii pe el zilnic.

Prezentatorul consideră că propunerea ca Religia să fie o materie opțională la BAC nu este chiar o idee atât de rea pe cât pare și că părinții nu ar trebui să își condamne copiii la neștiință. Acesta a mai precizat și că orice spor de cunoaștere este un spor în viață și că muzeele lumii sunt și ele pline de religie, iar a trăi într-o Europă creștină cu artă și istorie și a nu cunoaște nimic despre cultura religioasă nu este neapărat un lucru bun.

”Propunerea ca Religia să fie materie opțională la Bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra. Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață! Santa Maria delle Grazie unde se află "Cina cea de taină" a lui DaVinci sau "Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie. Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii. Să trăiești Într-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă, e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință.

Citeste si:
Bacalaureat 2022. Lista facultăților la care poți fi admis fără BAC
Bacalaureat 2022. Lista...

Patimile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere sa murim ca EL, ne cere sa trăim ca el. Celor din gașca "anti" le-aș aminti și vorba lui Einstein: "Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă", a transmis Dan Negru, în mediul online.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Aprilie 2023 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.