Rică Răducanu trăiește dintr-o pensie mică și nu îi este rușine să recunoască lucrul acesta, deși a muncit o viață pentru a ajunge tot mai sus. La momentul actual, are serioase probleme de sănătate și cheltuie o sumă enormă de bani pe medicamente. Ce a declarat!

Rică Răducanu are o pensie mică

Rică Răducanu a oferit, de curând, un interviu sincer în care s-a declarat revoltat din pricina scumpirilor de la noi din țară, dar și din cauza pensiei mici pe care o primește de la lună la lună. A recunoscut, de asemenea, acesta a recunoscut că dacă nu ar fi fost soția sa, nu ar fi reușit să se descurce cu banii pe care îi primește, motiv pentru care îi este recunoscător acesteia.

În primul rând, fostul mare sportiv al României este deranjat de faptul că la TV se spune mereu că pensiile au fost mărite și că în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Nu înțelege despre ce creștere se tot vorbește, aproape seară de seară, pentru că lui în buzunar nu i-a intrat nimic în plus. Rică Răducanu nu duce deloc o viață ușoară, așa cum ar crede unii având în vedere, succesul de care s-a bucurat în trecut, deoarece are probleme de sănătate care necesită un tratament lunar pentru care scoate din buzunar lei grei.

„Marea problemă e că ăştia ne spun ce vor ei la televizor şi noi, ceilalţi, acasă, constatăm de ceva vreme că nu e deloc aşa. Nu mai departe povestea cu creşterea pensiilor. Nu ştiu despre ce creştere se discută la televizor, aproape în fiecare seară. În buzunarul meu nu se simte mai nimic. Nu am simţit absolut nicio creştere, deşi toată lumea a vorbit despre creşterea pensiilor.

Am ajuns să cheltuiesc circa 2.000 de lei doar pe medicamente. Adică o pensie din două, câte avem în casă în acest moment. O pensie se duce doar pe medicamente. Şi ca la noi mă gândesc că se întâmplă în multe alte case”, a declatat Rică Răducanu, pentru playtech.ro.

Mai apoi, a explicat că 2000 de lei el și soția sa dau doar pe pastile, ceea ce înseamnă că aceștia trăiesc doar din pensia ei. Are probleme cu inima și cu circulația, motiv pentru care ia multe pastile care chiar și când sunt compsensate, sunt scumpe. Cel mai mult îl doare că în situația în care se află ei, cel mai probabil, se află mii de români. Situația devine din ce în ce mai mai grea, mai ales că toate au început să se scumpească destul de mult în ultima vreme, iar banii sunt aceiași.

Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

„Nu se poate trăi aşa! Dacă nu ar fi nevastă-mea, cu natura ei atentă la diverse lucruri, nu ştiu cum aş mai putea trăi. Eu, spre exemplu, iau câte 9 pastile pe zi. Recomandate toate de medic, să ne înţelegem! Trei dimineaţa, trei la prânz şi tot atâtea seara.

Pentru inimă, pentru circulaţie, pentru nenorocita aia de gută. Plus câte un aspenter, care nu trebuie să-mi lipsească de pe agenda zilei. Iar toate astea costă bani. Chiar şi atunci când sunt compensate, tot mai scoţi bani din buzunar, pentru diverse pretexte. Oriunde te duci, dai mai mulţi bani ca acum câteva luni. Nu stau să fac calcule, dar simt asta la buzunar. Toate s-au scumpit, iar cei care ne conduc par că nu înţeleg asta!”, a mai zis fostul sportiv.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.