Mitică Popescu și-a pierdut viața la vârsta de 86 de ani, din cauza unor probleme de sănătate cu care s-a confruntat pentru o lungă perioadă de timp. Corpul acestuia nu a mai rezistat și oricât de tare au încercat medicii au încercat să îi salveze viața, toate eforturile au fost în zadar, iar reprezentanții Spitalului Elias nu au mai putut decât să îi confirme decesul.

Romică Țociu și Mircea Radu au vorbit despre Mitică Popescu

Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut țara noastră, iar colegii lui de breaslă și oamenii care, pur și simplu, l-au cunoscut au transmis mesaje emoționante despre trecerea sa în neființă. Unii dintre aceștia și-au amintit ce fel de om era regretatul actor, cât de multe lucruri au învățat de la el și cât de multe spectacole au făcut împreună.

Romică Țociiu, de exemplu, nu a reușit să îl cunoască prea bine pe marele actor, dar nu l-a lăsat inima să nu își exprime regretul pentru pierderea unui mare actor de comedie precum a fost el. A avut dintotdeauna un respect enorm pentru el și pentru toată cariera sa, deși nu au fost deloc apropiați. A transmis mai apoi condoleanțe și este convins că rolurile pe care acesta le-a avut vor rămâne pentru totdeauna în galeria marilor actori pe care i-a avut țara noastră.

”Nu am avut ocazia să îl cunosc foarte bine, nu pot să spun decât că îmi pare rău și a fost un mare actor de comedie. L-am stimat și mi-a plăcut toată cariera minunată și îndelungată pe care a avut-o. Cred că l-am cunoscut pe dumnealui când am început eu, cu unul dintre cei mai mari regizori și oameni de televiziune, care scriau și pentru el și pentru noi. Sincer, nu pot să dezvolt nimic despre lucruri apropiate vizavi de maestru, pentru că nu le știu. Sincer, îmi pare rău și Dumnezeu să îl odihnească și sunt convins că rolurile pe care le-a jucat și pe care le-a făcut de-a lungul carierei vor rămâne în galeria marilor actori pe care i-a avut țara asta”, a declarat Romică Țociu, pentru Antena Stars.

Pe de altă parte, Mircea Radu are o mulțime de amintiri cu Mitică Popescu, despre care le-a vorbit și tuturor urmăritorilor săi de pe Facebook. Despre una dintre acestea a povestit cu lux de amănunte și chiar aveau o glumă pe care o făceau de fiecare dată când se vedeau. Astăzi, cu durere în suflet, fostul prezentator se gândește la cât suntem de fragili și la cât de scurtă este viața.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

”O noapte de vară, acum aproape douăzeci de ani. Spitalul Universitar din București. Mă pregăteam să intru în scena pe care o aveam de jucat la ultimul etaj al clădirii alături de doamna Rodica Tapalagă în filmul Sistemul Nervos al regizorului Mircea Daneliuc. În capătul holului era liftul. Înăuntru, cu un deget apăsat pe butonul ce ținea ușile deschise, Mitică Popescu fuma.`Hai, zice, aleargă și tu că nu mai pot să-l țin”`- știa că nu pot alerga, în spital nu se face zgomot.

”Am intrat în cabină și am așteptat. A tras un fum (calm, foarte calm), m-a privit și m-a-ntrebat: `Tu ești Mircea?`. Cu ochii la degetul pe care continua să-l țină pe buton i-am răspuns zâmbind `Da-mpărate!`. `Trage-ți halatul la spate` – abia atunci mi-am dat seama că halatul pe care-l purtam, larg, pufos, vișiniu, bloca sistemul care dădea voie ușilor de la lift să se-nchidă…

Citeste si:
Vasile Muraru, declarații emoționante după moartea lui Mitică...
Vasile Muraru, declarații...

De-atunci ne-am mai văzut de câteva ori, prin culisele unor emisiuni tv. `Tu ești, Mircea?`, mă-ntreba.`Trage-ți halatul la spate` îi răspundeam și râdeam amândoi. Mitică Popescu, de azi, nu mai e. Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință.”, a scris Mircea Radu, pe Facebook.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.