Mitică Popescu și-a pierdut viața la 86 de ani, din cauza unor probleme de sănătate cu care se confrunta și din cauza cărora a fost internat o lună în Spitalul Elias din Capitală, unde și-a petrecut chiar și ultimele zile din viață. Despre el s-a spus că ar fi ajuns la sapă de lemn, la bătrânețe, dar în realitate lucrurile nu au stat deloc așa.

Care era pensia lui Mitică Popescu

Doliu în lumea teatrului românescu. Mitică Popescu a fost un actor cunoscut de la noi din țară, care s-a făcut remarcat mai ales datorită rolului său din filmul „Moromeții”, dar avea și o carieră de lungă durată în televiziune. Ultima perioadă din viața sa nu a fost deloc una ușoară, din pricina problemelor cardiace pe care le avea și din cauza cărora a fost internat în Spitalul Elias din București și din cauza cărora a decedat, în urmă cu doar câteva ore.

După ce reprezentanții spitalului au confirmat decesul, cei din familie au transmis și ei un comunicat de presă în care au vorbit despre pierderea suferită, dar și despre ultimele zile din viața regretatului actor. Aceștia au ținut să precizeze faptul că acesta a înfruntat toate lucrurile rele din viața sa cu un mare curaj care l-a caracterizat de-a lungul existenței sale, dar și cu un simț al umorului ieșit din comun. Familia sa a mai zis că actorul și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat, având în vedere anii de carieră pe care îi avea în spate.

Gurile rele au zis despre el că ar fi ajuns la sapă de lemn, doar că în realitate lucrurile nu au stat deloc așa. Acesta chiar oferise câteva declarații, cu mult timp înainte de a-și pierde viața, în cadrul emisiunii pe care o prezenta la TVR 2 și anume ”D’ale lu’ Mitică“. Acesta primea pe lună o pensie care depășea 5000 de lei, iar pe lângă suma aceasta îi mai intrau în conturi și niște bani pe care îi primea din drepturile de artist.

”După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât, 1.300 de lei, cum se zvonește. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei, plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist. Nu am ajuns la sapă de lemn. Nu am cum, pentru că am muncit toată viața, nu am cum să primesc o pensie atât de mică”, a povestit Mitică Popescu, în cadrul emisiunii sale.

Citeste si:
Vasile Muraru, declarații emoționante după moartea lui Mitică...
Vasile Muraru, declarații...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.