Meghan Markle a transmis un mesaj foarte dur după ce dreptul femeilor la avort a fost furat în SUA. Ducesa de Sussex crede cu tărie că aceste decizii vor afecta nu doar relațiile dintre oameni, ci și multe alte aspecte, dar și că bărbații ar trebui să ia mai multă atitudine în acest caz.

Meghan Markle, mesaj dur pe internet

Pe data de 24 iunie, Curtea Supremă a SUA a abrogat dreptul femeilor de a face avort, decizie care a revoltat femeile de pretutindeni, care au susținut în tot felul de moduri faptul că este corpul lor și că deciziile legate de acesta ar trebui să le aparțină tot lor. Meghan Markle nu s-a putut abține să nu reacționeze și ea în acest sens și a transmis un mesaj dur în care a dorit să scoată în evidență, în primul și în primul rând, faptul că barbații ar trebui să fie mai vocali în momentul de față.

De asemenea, Ducesa de Sussex a spus că aceste decizii cu care nu este deloc de acord le vor afecta relațiile, familiile, dar și comunitățile și că este vorba și despre cine sunt ei ca societate în acest caz. Meghan Markle a mai spus că nicio persoană nu ar trebui să fie forțată să facă niște lucruri pe care nu își dorește să le facă, mai ales dacă acelea le pun viața în pericol.

”Bărbații trebuie să fie mult mai vocali în aceste momente, deoarece aceste decizii ne afectează relațiile, familiile și comunitățile. Este vorba și de justiția economiei, a economiei individuale, dar și despre cine suntem ca societate. Nimeni nu trebuie să fie forțat să facă o decizie pe care nu vrea să o facă, mai ales dacă nu este sigur sau îi pune viața în pericol”, a declarat Meghan Markle pentru VOGUE.

Nu doar ea este revoltată, ci și soțul ei, prințul Harry, despre care a spus că este un bărbat pro-feminism. Decizia luată de către guvernatorii din Partidul Republican l-a nemulțumit chiar și pe Joe Biden, care a afirmat că ziua respectivă este una tristă, în care li s-a luat dreptul constituțional și fundamental multor americani.

”Curtea Supremă a făcut azi ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată: a luat dreptul constituțional și fundamental al multor americani. Este o zi tristă, atât pentru americani, pentru toți americanii, dar și pentru Curtea Supremă.

Citeste si:
Mesajul pe care Xi Jinping i l-a transmis la telefon lui Zelenski....
Mesajul pe care Xi Jinping i...

Sănătatea și viața femeilor sunt supuse de acum numeroaselor riscuri. Ceea ce s-a întâmplat azi este o realizare a ideologiei extreme și de asemenea reprezintă o eroare tragică a Curții Supreme. Curtea a reactivat legi în anumite state care incriminează avortul ce au fost adoptate după rațiunile anilor 1800. Curtea, practic, a întors SUA cu 150 de ani în urmă”, a spusJoe Biden, într-o conferință de presă.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.