În Texas autoritățile au decis să interzică avorturile după 6 săptămâni de sarcină. Chiar dacă sarcina a apărut în urma unui incest sau viol, avortul este considerat ilegal. Curtea Supremă a SUA a refuzat să blocheze această lege care le îngrădește dreptul femeilor.

Avorturile după 6 săptămâni de sarcină, interzise în Texas

Autorități din Texas aua doptat o lege prin care femeie cu un termen de sarcină de peste 6 săptămâni nu mai au voie să facă avort. Cazurile de incest sau de viol nu sunt o excepție de la noua lege.

Curtea Supremă a SUA a refuzat să blocheze legea privind avorturile. Autorități au anunțat că orice persoană sau organizație care va ajuta femeile să facă avort ilegal, vor răspunde în fața legilor. Joe Biden a declarat că nu este de acord cu legea anti-avort și a promis că va face tot ce îi stă în puteri pentru a apăra dreptul femeilor de a avorta.

Această lege radicală este o încălcare flagrantă a dreptului constituțional. Administrația mea este foarte atașată de acest drept, pe care îl vom proteja și apăra “, a spus Biden.

De curând, tot în Texas a fost stabilit că oricine poate purta arme în public fără permis. Polițiștii sunt total nemulțumiți de nouă lege: „ Nu mai știm cine și periculos și cine nu “.

Legea avortului în alte țări

În Polonia, avortul este interzis aproape în totalitate. Excepție de la regulă fac sarcinile provenite din incest, viol sau atunci când viața mamei se află în pericol. În schimb, în ​​cazul în care fătul prezintă grave malformații, avortul este interzis.

Legea interzicerii avorturilor în Ungaria a fost adoptată pentru a stopa scăderea populației. Planul de Acțiune pentru Protecție Familială al Ungariei a fost creat de guvern conservator al premierului Viktor Orbán care permite spitalelor să refuze efectuarea avorturilor și cadrelor medicale să încurajeze femeile să nu facă întrerupere de sarcină.

În lume, peste 130 de țări interzic avortul la cerere. În toate aceste state, femeile recurg la metode alternative pentru a face o întrerupere de sarcină, de cele mai multe ori riscând să se aleagă cu complicații care pot duce chiar și la deces.

Citeste si:
Există șanse de împăcare între Cristina Cioran și Alex Dobrescu!?...
Există șanse de împăcare...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.