În urmă cu trei săptămâni, Rusia a invadat Ucraina sub pretextul unei „operațiuni militare speciale”. În tot acest timp sute de clădiri au fost distruse, printre care se află și biserici, spitale, dar și casele oamenilor. Cei mai mulți dintre ucraineni au preferat să rămână în țara lor, să o apere și să lupte în prima linie alături de soldați, iar unii dintre ei au sfârșit prin a-și pierde viața.

Lidia Buble a sărit în ajutorul refugiaților

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că au fost săvârșite crime de război în Ucraina, iar liderul de la Kremlin ar trebui să plătească pentru tot ceea ce a făcut. Zeci de oameni au fost uciși în timp ce încercau să fugă din mijlocul atacurilor și în propriile case în orașele asediate de ruși.

Cu toate acestea, o parte dintre ucraineni au reușit să scape. Mulți dintre cei care au fugit din Ucraina în primele ore sau zile de la izbucnirea războiului au ajuns în România, unde au fost primiți cu căldură și unde au fost tratați așa cum se cuvine, imediat după ce au trecut granițele țării. Pentru acei oameni, Lidia Buble a decis să dea și ea o mână de ajutor, la doar câteva zile după ce a participat la concertul caritabil de la Arena Națională.

Artista a strâns haine, cosmetice și produse alimentare care vor ajunge la refugiații din Ucraina. Văzând care este situația acestora, Lidia Buble nu a putut sta cu mâinile în sân și și-a îndemnat prietetenii să facă același lucru.

"Ce credeți că fac? M-am apucat să fac curățenie la haine. Acest morman de haine o să ajungă la refugiații ucraineni. Am hotărât împreună cu mai multe persoane să le dăm o mână de ajutor, așa că tot ce avem pe acasă, haine, cosmetice, produse alimentare, vor fi transportate celor din Ucraina", a declarat Lidia Buble, pe Instagram.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.