Situația prin care vecii noștri ucraineni trec de 13 zile nu i-a lăsat indiferenți pe români cu suflet mare, care au decis să ajute așa cum au putut ei mai bine. Unii au donat bani, alții alimente sau haine, jucăriii pentru cei mici. O parte dintre aceștia și-au pus casele la dispoziție sau au mers ca voluntari la punctele de trecere de la granițele țării noastre.

Tily Niculae, cutremurată de poveștile pe care le-a auzit

Doar în ultimele ore, mii de oamenii au ajuns în țara noastră fugind din calea războiului, iar o parte dintre aceștia vin și dinspre Republica Moldova, țară care s-a declarat depășită de întreaga situație. Mame singure cu copiii lor în brațe, femei simple, bătrâni, dar și copii orfani fug din calea armelor și a bombelor care le-au distrus casele școlile, spitalele biserice și întreaga infrastructură a unora dintre cele mai mari și importante orașe ale țării.

Tily Niculae nu putut privi din fața micilor ecrane cât de greu le este refugiaților, așa că a mers alături de una dintre prietenele sale la vama Isaccea, pentru a le întinde o mână de ajutor ucrainenilor. Actrița nu vrea să fie lăudată pentru gestul, nu acesta fiind motivul pentru care i-a ajutat pe acei oameni. La un moment dat, o femeie a primit o sticlă de șampon pentru ea și pentru copilul ei și a spus că este mult prea mare cantitatea și i-a rugat pe cei de acolo să împartă acea cantitate, pentru a le rămâne și altora.

Vedeta a fost marcată de poveștile vecinilor noștri și nu și-a putut stăpâni lacrimile, când și-a amintit de cei care au reușit să fugă din calea războiului. Tily Niculae a încercat să le explice și copiilor ei ce anume se petrece, atât cât a putut.

„Am încercat să îi explic Sofiei ce se întâmplă, ce e NATO. A înțeles. Radu a plâns patru săptămâni după ce s-au dat artificiile de Revelion. Vă dați seama…”, a spus Tily Niculae la Pro TV.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.