În ultimele zile, mii de refuați din Ucraina au fugit din calea armelor și au trecut granițele țării nostre, dar și pe cele ale altor țări. Cei mai mulți dintre ei nu își doresc să rămână, ci doar să stea câteva zile pentru a se odihni, iar mai apoi să plece în alte țări, unde au rude și unde se vor simți în siguranță. Alții au de gând să rămână în România doar până când Ucraina va fi eliberată, iar mai apoi să revină în țara lor.

Elena Merișoreanu, gest emoționant pentru refugiați

Într-o asemenea situație, românii au dat încă o dată dovadă de solidaritate și i-au ajutat pe cei aflați la nevoie, care au stat chiar și câte trei sau patru zile pentru a trece granița țării noastre, de frica morții. Au lăsat totul în urmă, nefiind vorba doar despre lucrurile materiale, ci și despre soții lor, frații sau partenerii de viață.

Oră de oră, intră în țara noastră femei singure cu copii, care nu știu încotro să se îndrepte, ce să facă și care trăiesc cu speranța că Ucraina va câștiga războiul și că se vor putea întorce acasă. Unele dintre ele au spus că le-ar fi mult mai ușor dacă i-ar ave pe soții lor alături de ele.

Văzând ceea ce se întâmplă, Elena Merișoreanu nu a putut sta cu mâinile în sân și a sărit în ajutorul refugiaților din țara vecină, fiind de părere că în situația în care se află acei oameni nevinovați nu este de folos compătimirea, ci trebuie să dăm toți dovadă de solidaritate.

„Compătimirea nu își are rostul, trebuie să fim solidari. Mă uit că oameni simpli se gândesc la cei care nu au și vor să le ofere un adăpost, darămite noi, ăștia cu dare de mână. Îmi îndemn colegii să se mobilizeze și ei. Când vezi mamele acelea cu copii de mână și în cărucioare, cu lacrimi în ochi, nu te lasă inima. Să-i ajutăm, să nu li se spulbere visurile.”, a declarat Elena Merișoreanu, conform spynews.ro.

Interpreta de muzică populară vrea să le ofere adăpost oamenilor, mai ales că are prieteni peste graniță și că a și cântat în câteva orașe care acum sunt bombardate de armata rusă.

„Nu vom sta cu mâinile în sân, vom oferi adăpost celor care au nevoie. Mai ales că am prieteni în Ucraina, pentru că am cântat de vreo trei ori în Ucraina, la Odesa și în Kiev. Fiica-mea, Raluca, are o casă la Snagov și deja se pregătește să găzduiască o familie cu doi copii. A cumpărat alimente, și mă uit că până și nepoatele mele s-au mobilizat. Au umplut cărucioare cu jucării și baxuri de mâncare pentru a duce la oamenii ăștia amărâți.”, a mai declarat vedeta.

Citeste si:
Alexandra Stan, ajutor pentru victimele cutremurelor din Turcia:...
Alexandra Stan, ajutor pentru...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.