Odată cu sosirea primilor refugiați din Ucraina în țara noastră, oamenii s-au mobilizat și au ajutat așa cum au știut ei mai bine. Unii s-au oferit să fie voluntari la punctele de trecere de la granițele țării noastre, alții au donat bani, alimente sau alte lucruri necesare ori s-au oferit să îi cazeze pe cei care aveau nevoie.

Codin Maticiuc, ajutor pentru refugiați

Mai multe vedete de la noi din țară au decis și ele să dea o mână de ajutor, nu să privească imaginile din fața televizoarelor așa cum au făcut altele sau să plece într-o vacanță. Gesturile lor au fost aplaude de sute de români, care le sunt recunoscători pentru omenia de care au dat dovadă într-o asemenea situație critică.

Printre acele vedete care au decis să ajute se numără Codin Maticiuc, Andreea Marin, Maia Morgenstern, Simona Gherghe, Virgil Ianțu și Radu Vâlcan.

Miile de oameni care au fuigit din Ucraina de frica armatei ruse au lăsat în urmă totul, iar mulți dintre aceștia nu vor mai avea o casă în care să se întoarcă, după terminarea războiului. Alții au plecat doar cu hainele de pe ei, dar din fericire au fost primiți așa cum se cuvine în România, unde oamenii au avut grijă ca acestora să nu le lipsească nimic.

„Vă povestesc pe scurt de prima familie pe care am găzduit-o. Erau adăpostiți la Biserica Sfinții Ioachim și Ana de preotul Ciprian Tudor care îi luase din parc și le oferea o masă caldă. Trei femei cu trei copii mici, toți din Odesa. Erau așezați la masă de părinte când am ajuns eu. Câțiva rucsaci mici, câteva geci pe podea îngrămădite și sarmale în farfurie. Părintele Tudor și familia lui era cu ei la masă. Galina, puțin mai în vârstă, fotograf profesionist își luase în micul bagajel și aparatul foto. Fata ei Ana, agent imobiliar cu doi copii după ea, nora ei Valeria, website designer cu fetița ei Mia de un an și două luni în brațe.
















O postare distribuită de Codin Maticiuc (@maticiuc_codin)

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Bărbații lor îi lăsaseră la graniță, și-au luat la revedere și ele au trecut cu lacrimi în ochi și copii în brațe. I-am dus și i-am cazat la apart-hotelul la care fundația Metropolis a închiriat pentru refugiați. Când am ajuns, băiețelul Anei s-a lovit cu palma peste frunte. Abia atunci a crezut ce îi spusese mama lui când au plecat în toiul nopții cu bubuituri în depărtare: “stai liniștit puiule, mergem în vacanță!”. Seara, Ioana State de la fundație care este manager de proiect le-a cumpărat de la supermarket alimente de care cel puțin aseară nu a fost nevoie pentru că au avut mâncare caldă de toate felurile de la @snaploungedecebal care ne este mereu partener în proiectele caritabile. În toate. Atât de mult încât eu nu știu cum mai face și profit restaurantul ăla”, a scris Codin Maticiuc, pe social media.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Codin Maticiuc le-a vorbit urmăritorilor lui de pe Instagram despre oamenii frumoși pe care i-a întâlnit la granițele țării noastre și care au plecat într-o țară străină, fără să aibă nici cea mai mică idee despre ceea ce îi așteaptă, singurul lor gând fiind acela de a-și salva viața.

“TOT satul era acolo. Ce gătiseră oamenii aia special pentru indieni, ce aduseseră de prin casele lor era de neînchipuit. M-am abținut cu greu să nu-mi dea lacrimile. O tânără indiancă a primit un trening nou de la o fata din sat și a început sa plângă. Un cuplu de tineri din Dascălu m-au tras de mânecă să-mi spună ca vor sa ia acasă la ei pe câțiva. Voi nu va imaginați ce oameni sunt acolo! M-am așezat pe jos epuizat de toată situația, am început sa mănânc alături de ei faimoasele gogoși ale doamnei Sanda și m-am minunat de români și mai ales de miracolul de la Dascălu”, a mai povestit el.

Citeste si:
Alexandra Stan, ajutor pentru victimele cutremurelor din Turcia:...
Alexandra Stan, ajutor pentru...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.