Dan Negru a vorbit despre bunicul său, care a fost un erou pe frontul de la Stalingrad și deportat în Bărăgan. Și-a amintit de toate lucrurile pe care acesta i le-a povestit, din cauza a tot ceea ce se petrece încă de ieri dimineață în Ucraina, după ce trupele militare ruse au atacat țara, pentru a o cuceri.

Dan Negru, povestiri dureroase

Bunicul lui Dan Negru a fost unul dintre români care au luptat cum au putut ei mai bine în de-al Doilea Război Mondial. Acesta s-a întors în țara lui natală cu multe amintiri dureroase și cu niște traume despre care le-a povestit și nepoților lui. Cunoscutul prezentator nu a putut uita toate mărturisirile pe care i le-a făcut bătrânul.

El și-a amintit, din cauza atacurilor rusești care au acum loc în Ucraina, de infernul de la Stalingrad din care a făcut parte și bunicul lui, care din fericire a scăpat cu viață. „Moș Pali”, așa cum îl numea el, a avut o viață lungă după terminarea războiului, decedând la vârsta de 92 de ani, după cum a mărturisit chiar prezentatorul de la Kanal D.

„Eu îi spuneam ‘Moș Pali’. În Banat, așa li se zice bunicilor, ‘moș’. A trăit 92 de ani, pentru că Dumnezeu i-a dat viață La Stalingrad, rușii, ca și nemții, au fost nemiloși. Bunicul meu a tot povestit… Pe prietenul său cel mai bun îl chema tot Pavel, dar acesta nu s-a mai întors acasă. Moș Pali al meu a repatriat lucrurile (n.r efectele personale, în limbaj militar) acestuia, pe care i le-a dat mamei lui Pavel”, a povestit Dan Negru, pentru fanatik.ro.

La întoarcerea în țară, bunicul prezentatorului a fost deportat de comuniști în Bărăgan, chiar dacă se întoarcea într-o țară intrată sub ocupație rusă, iar rușii au luat decizia să se răzbune pe el. Dan Negru a mai povestit că Pavel, cel mai bun prieten de-ai bunicului său, nu a avut norocul să supraviețuiască, lucru care l-a durut enorm.

„Bunicul meu mi-a povestit amintiri de pe frontul anti-sovietic, dar el a fost mai mult marcat de întoarcerea acasă. La revenirea de la Stalingrad a fost deportat de comuniști în Bărăgan. De fapt, el se întorcea într-o țară intrată sub ocupație rusă. Iar rușii s-au răzbunat pe noi! Dar, ca să fim preciși, hai să le spunem ‘sovietici’.”, a mai povestit prezentatorul.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.