Romică Ţociu (Constantin Romeo Toma Ţociu), actor, comediant, s-a născut la 5 ianuarie 1962, la Craiova.

Romică Ţociu împlinește 60 de ani

A jucat pe scena Teatrului de Comedie din Galaţi, a prezentat alături de Cornel Palade, emisiunea Tele Euro Bingo şi a început să devină cunoscut după ce a câştigat marele premiu la Festivalul de comedie de la Sala Palatului (1990). Remarcat de regizorul Biţu Fălticineanu, de la Teatrul "Constantin Tănase", o vreme, a format, acolo, un cuplu cu regretata Draga Olteanu Matei, în spectacolul "Mai ceva ca în Dallas", interpretând rolurile J.R şi Sue Ellen, în peste 100 de reprezentaţii. Pe scena de la "Tănase", a jucat şi în spectacolele: "Microfonul de la miezul nopţii" şi "Show la Savoy", potrivit paginii de facebook, https://www.facebook.com/TeatrulRevistaTanase.

Retail jobs

Artistul este cunoscut pentru roluri în filme precum "Meseriaşii" (2006), "Poveste de cartier" (2008), "Bancher sau Şomer" (2009), "CulTour" (2021), potrivit site-urilor www.imdb.com, www.cienemagia.com şi www.vedeteblog.com.

Cuplul memorabil format cu Cornel Palade

De asemenea, este cunoscut din cuplul umoristic pe care l-a format cu Cornel Palade, timp de aproape 30 de ani. Împreună, au apărut pe scena Teatrului de Revistă, în spectacolele: "Râzi, că te tai!" şi "Croaziera nebunilor", ambele scrise de regretatul George Mihalache, potrivit www.teatrultanase.ro.

În 2021 Romică Ţociu a fost concurent la emisiunea "Te cunosc de undeva". Este căsătorit (din 1995) şi are doi copii, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Cătălin Botezatu, cea mai frumoasă zi de naștere. Ce a declarat...
Cătălin Botezatu, cea mai...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.