Selly și toți oamenii care își câștigă existența de pe urma veniturilor pe care le obțin din mediul online sunt obligați de către Agenția Națională de Administrare Fiscală să plătească un impozit. Care este opinia vloggerului despre întreaga situație!

Selly, moment de sinceritate

Contractele pe care le au, colaborările cu diverse firme și reclamele de orice fel aduc bani frumoși în conturile influencerilor de la noi din țară, care până nu demult nu aveau obligativitatea de a justifica în vreun fel banii aceștia. Ei bine, Selly este unul dintre cei mai mari și cunoscuți vloggeri de la noi din țară, făcându-se remarcat în acest domeniu încă de pe vremea când era doar un copil. Acesta, la rândul lui câștigă bani frumoși de pe urma activități sale și nici nu i se pare un lucru ieșit din comun în a-și declara veniturile.

”România are un sistem destul de ok din punct de vedere al taxelor și impozitelor. Eu plătesc impozit pe drepturile de proprietate intelectuală de 10 %, impozit pe venit 1%, tva 24%, impozit de salarii pentru angajații pe care îi am. Dar la finalul zilei tot creatorul de conținut rămâne cu marea parte a banilor, ceea ce e și normal”, a declat Selly, la Antena 3.

Mai mult de atât, Selly a povestit că el și-a declarat toate veniturile, inclusiv pe cele venite din YouTube Ad Sense. În cazul lui, totul se facturează și implicit se plătesc impozite. Din punctul lui de vedere, oricine își poate face un cont de YouTube și să câștige o anumită sumă de bani de pe urma acestuia.

„Eu declar toate veniturile, inclusiv cele din YouTube Ad Sense, ceea ce plăteşte YouTube. Totul se facturează şi sunt plătite impozite. Pe de altă parte, în România, nu avem nişte norme foarte clare referitoare la aceste venituri. Este destul de uşor să deschizi un cont de YouTube şi să ajungi să obţii nişte bani. Chiar şi pentru nişte copii sau pentru alte persoane care nu cunosc suficient de bine legislaţia fiscală şi nici ce obligaţii au.”, a declarat mai declarat Selly.

Citeste si:
Larisă Udilă a dat cărțile pe față. Cât au plătit ea și Nicole...
Larisă Udilă a dat cărțile pe...

De-a lungul timpului, Andrei Șelaru a reușit să facă remarcat nu doar pe canalul lui de YouTube, ci și în multe alte domenii, inclusiv în cinematografie; fiind deja pregătit pentru lansarea celui de-al doilea film al său.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.