Actorul român Florin Oprițescu, cunoscut în lumea cinematografiei din Spania pentru mai multe roluri în seriale, a murit în cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, la 42 de ani. Artistul era stabilit în Spania de la vârsta de 21 de ani. 

 

A murit actorul Florin Oprițescu

Florin Oprițescu a publicat, în urmă cu câteva luni, pe contul său de Instagram, o înregistrare video în care anunța că, în luna octombrie a anului 2020, a fost diagnosticat cu leucemie. Actorul spunea că a reușit să învingă boala, fiind ajutat chiar de fiul său, cel de la care i-au fost transplantate celule stem și măduvă osoasă.

În cursul zilei de vineri, mai mulți actori cu care acesta a lucrat de-a lungul carierei au anunțat tragica veste pe rețelele de socializare și și-au exprimat durerea pentru această pierdere.

„Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur!!! Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya (colonelul Tamayo din „La casa de papel”), în dreptul unei imagini în care apare alături de Florin Oprițescu.

„Vei rămâne veșnic în sufletele noastre, ale prietenilor tăi. Trebuia să mai vedem, de acum înainte, multe filme, cu tine în rol principal. Însă soarta a ales ca tu să joci pe o alta scenă – într-o altă lume. Suferim că ne-ai părăsit atât de devreme pentru că nu putem schimba destinul si nici moartea nu o putem învinge”, a scris un apropiat pe Facebook.

Artistul era căsătorit cu o femeie din Brazilia și locuia în Barcelona. În primii cinci ani după ce a emigrat, acesta a lucrat ca bucătar într-un restaurant, acolo unde a cunoscut-o pe Rosi, cea care a devenit ulterior mama copiilor săi.

Îi era dor de România

„E ciudat sentimentul pe care îl am după 20 de ani de viaţă aici: îmi e dor de România când sunt în Spania şi viceversa. Îmi e dor de prieteniile pe care le-am lăsat în ţară când am plecat, de o parte a familiei mele ce a rămas în România (mama mea şi tatăl meu fiind stabiliţi aici de ceva timp deja), de bisericile ortodoxe cu mirosul şi atmosfera lor caracteristică, de umorul românesc şi, nu în ultimul rând, de mâncarea tipică ţării noastre.

Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...

Aş lua cu mine când merg în România: felul de a trăi zilnic cu o violenţă aproape inexistentă a spaniolilor (mă refer la obiceiul de a sări la bătaie), obiceiul de a te pune la rând şi a întreba care este ultimul, muzica lor caracteristică (flamenco, bolero español)”, spunea Florin Oprițescu într-un interviu din 2020 pentru Adevărul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.