„Scrisoare către Ceaușescu” se numește cartea de debeut a lui George Burcea, care recent a fost retrasă de pe piață. Aceasta este inspirată din viața personală a actorului și spunea povestea mamei sale care a fost terorizată pe tot parcursul vieții sale de către partenerul ei de viață, undeva pe la finalul dictaturii comuniste.

Cartea lui George Burcea, retrasă de pe piață de azi

Ieri, partenerul de viață al Vivianei Sposub a făcut o serie de declarații controversate, într-un live pe contul lui de Instagram, enervat la culme de femeile care l-au criticat pentru faptul că se ocupă și el de treburile casnice, dar și că petrece mult timp gătind pentru iubita sa. Acesta le-a transmis femeilor respective că merită soarta pe care o au și că, de asemenea, ar merita să fie bătute de bărbații care le sunt alături, dacă așa își doresc.

Câteva ore mai târziu, a realizat că toate afirmațiile lui au fost greșite, dar a fost mult prea târziu pentru romanul pe care l-a redactat și de promovarea căruia s-a ocupat destul de mult. Tot el a zis că nu a făcut altceva decât să contribuie la o gândire bolnavă și toxică. Editura Hyperliteratura a decis ca „Scrisoare către Ceaușescu” să fie retrasă de piață, pe motiv că autorul ei instigă la ură și la violență împotriva femeilor.

„Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați. […] bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, ca asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, a declarat George Burcea, în mediul online.

„În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”, a transmis Editura Hyperliteratura.

Citeste si:
George Burcea a dat-o de gol pe Andreea Bălan. Ce i-a transmis...
George Burcea a dat-o de gol...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.