Au curs lacrimi de durere în data de 23 noiembrie 2017. Marea actriță Stela Popescu ne-a părăsit la vârsta de 81 de ani, dedicând carierei mai mult de șase decenii. Așa a ajuns în sufletele românilor. A trăit pentru teatru, public, scenă, pentru tot ceea ce iubea cu adevărat. Acum se împlinesc deja patru ani de la moartea sa fulgerătoare. Cauzele morții. 

Au trecut 4 ani de la moartea Stelei Popescu

În data de 23 noiembrie 2017, la ora 15:00, un echipaj SMURD chemat la locuința din București a actriței a constatat decesul său. Stela Popescu a fost găsită fără suflare în holul casei sale de către fiica adoptivă, Doina Maximilian, care a sunat la 112. Surse din Poliția Capitalei au transmis atunci că legenda teatrului românesc ar fi murit de cel puțin 12 ore, în urma unui stop cardiorespirator.

Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) au finalizat în luna mai 2018 raportul medico-legal. Ei au decis să nu mai ceară un raport suplimentar de expertiză, întrucât nu existau suspiciuni că artista ar fi murit din cauze nenaturale. Dacă ar fi existat dubii, autoritățile ar fi cerut și o analiză toxicologică suplimentară.

Medicii legiști au ajuns la concluzia că Stela Popescu a murit în urma unui atac cerebral vascular și au transmis că nu existau semne de leziuni externe pe trupul actriței. Inițial, poliția a deschis un dosar de moarte suspectă care a fost închis o dată cu rezultatul autopsiei.

Stela Popescu suferea de o boală de care nimeni nu a știut și care a contribuit la tragedie. Ea a dezvăluit în cartea sa de bucate că are diabet și că nu își dă seama cum a făcut această afecțiune „păcătoasă”.

„Apropo de dulce. Cum naiba oi fi având eu diabet, când n-am abuzat niciodată de dulce? Cică nu numai de la prăjiturele se declanșează «măgarul ». Dacă-i vorba de grăsimi, apoi ele sunt sigur vinovate, căci peste o felie de pâine neagră unsă cu untură (de gașcă, rată, porc) și presărată cu sare și puțină boia pe deasupra nu trece nimic", scria Stela Popescu în cartea „Gătește moldovenește cu Stela Popescu".

Citeste si:
Probleme pentru Oana Moșneagu și Vlad Gherman, înainte de nuntă! Ce...
Probleme pentru Oana Moșneagu...

Confuză la ultima apariție publică

La ultima apariție publică, Stela Popescu părea că nu se simte deloc bine și a prezentat semnele specifice unui accident vascular cerebral. Cu trei zile înainte să moară, actrița a fost prezentă la un eveniment, unde a fost premiată pentru întreaga carieră. În momentul în care a urcat pe scenă să-și ridice premiul, artista era confuză. A avut un discurs incoerent, moment care trebuia să atragă atenția. Nimeni nu a bănuit. Dacă cei prezenți și-ar fi dat seama că a suferit un atac vascular cerebral și ar fi chemat ambulanța, artista ar fi avut șanse să supraviețuiască.

„Eu am venit acum nu pentru că eu sunt neorganizată, ci voi sunteți. De 25...la 50 și...de 20...nu. De 20 și...am văzut acasă, toată casa mea. V-am văzut pe voi...pentru că ei nu m-au chemat. Eu nu am chemat. N-a venit. Nu știu de ce. De ce m-ați chemat, măi, dacă nu m-ați chemat să fiu cu voi aici? M-am îmbrăcat, m-am coafat...de la opt și jumătate.

Citeste si:
Ciucă: Mesajul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor...
Ciucă: Mesajul  Zilei...

Nu mi-am...coafura. Nu mai pot să vorbesc, măi, de draci. Că sunt plină de draci, că eu am temperament. M-am îmbrăcat, m-am coafat, după aceea m-am culcat. Am desfăcut...fericire. Mai bine mergeam acasă decât să vin să mă vedeți în halul acesta”, a fost o parte din discursul actriței.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.