Cântăreața Lidia Buble a ajuns în atenția procurorilor DIICOT. Artista a fost oprită în trafic de doi polițiști de la Brigada Rutieră în timp ce era în stare de ebrietate și a fost pusă să sufle în fiolă. În acest punct, în loc să-și asume greșeala, s-a gândit să-i mituiască pe oamenii legii. 

 

Lidia Buble, chemată la DIICOT după ce ar fi dat mită unor agenți de la Brigada Rutieră. Cum a căzut vedeta pe interceptări

Lidia Buble a fost prinsă în stare de ebrietate la volan. Totul s-a petrecut săptămâna trecută, când solista era în drum spre casă. Doi agenți au tras-o pe dreapta și au întrebat-o dacă a băut alcool. Artista le-a spus adevărul, dar s-a gândit să ceară ajutorul unui prieten pentru a ieși din încurcătură. Așa a ajuns la apelul care avea să o afunde. În conversația telefonică, Lidia Buble a fost îndrumată de un amic să nu sufle în fiolă și să încerce să dea mită oamenilor legii.

Dat fiind că vedeta nu avea bani asupra ei, polițiștii au condus-o până acasă. Nici aici nu a găsit cei 5.000 de lei care urmau să ajungă în buzunarele agenților, așa că au plecat toți trei spre un bancomat.

Pentru că au avut răbdare, interpreta i-a răsplătit pe polițiști cu dublul sume promise inițial. Ceea ce nu a știut Lidia Buble a fost faptul că întreaga conversație telefonică avută cu acel prieten a fost interceptată de procurorii DIICOT, care îl filau pe bărbat în contextul unei anchete ce privea presupuse infracțiuni asimilate criminalității organizate.

Atât cântăreața, cât și cei doi polițiști au ajuns în fața procurorilor, la audieri. Aceasta și-a recunoscut fapta. Oamenii legii au deschis un dosar de corupție, în care sunt vizate fapte de instigare și luare de mită.

Solista ar fi scăpat de acuzația de dare de mită după ce ar fi povestit întâmplarea cu lux de amănunte. Pe de altă parte, în cazul șpăgii, legea spune că, pentru a fi exonerată de vină, persoana care a oferit mită trebuie să facă denunțul înainte ca autoritățile să se sesizeze cu privire la infracțiune.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.