Laura Stoica, pe numele complet Adriana-Laurenția Stoica, s-a născut pe data de 10 octombrie 1967 și și-a găsit sfârșitul la vârsta de doar 38 de ani, alături de bărbatul său și de copilul pe care îl purta în pântece. Anul acesta se împlinesc 15 ani de la dispariția sa, iar românii nu au uitat-o și încă îi ascultă piesele.

Viața Laurei Stoica

Laura Stoica a fost o cântăreață, compozitoare de muzică pop rock și actriță din țara noastră. Este, de asemenea, considerată de foarte multă lume una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale. Și-a făcut apariția pe scena muzicală din România în anul 1990, la Festivalul de la Mamaia, unde a reușit să obțină premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec”. La aproximativ un an după, a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar „Un actor grăbit”, a fost aleasă piesa anului. Nu s-a oprit acolo, iar în perioada anilor 1987-1991, a participat la foarte multe concursuri reușind astfel să ajungă la inimile oamenilor.

În anii 1992, 1997, 2003 și 2005, a avut mai multe apariții la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, iar în În 1992 și 1997 a reușit să câștige premiul I pentru debut discografic cu piesa ”Un actor grăbit” și premiul al III-lea pentru interpretare cu „Focul”, iar 1997 a obținut premiul al II-lea la secțiunea discografie cu ajutorul albumului ”...Nici o stea”. A avut succes și în actorie, făcându-și debutul pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

În total, regretata Laura Stoica a susținut peste 700 de concerte și spectacole atât în țara noastră, cât și în străinătate și a avut peste 650 de apariții televizate. Printre cele mai cunoscute piese pe care le-a interpretat se numără: „Un actor grăbit”, „Mai frumoasă”, „Doar tu”,„…Nici o stea”, „Focul”, „Toamnă pe autostrada, „Sunt cuminte”, „Toamnă pe autostradă” și „Mereu mă ridic”.

Destinul tragic al Laurei Stoica

Regretata artistă s-a stins din viață, în seara zilei de 9 martie 2006, în urma unui accident rutier. Se întorcea de la un concert pe care îl susținuse în Urziceni. Accidentul a fost provocat de un șofer din comuna Slobovia Bradului, județul Vrancea, iar în mașină se aflau ea și ogodnicul său, Cristian Mărgescu. Deși echipajele SMURD au ajuns imediat la fața locului nu s-a mai putut face nimic pentru ei și nici pentru copilul pe care Laura Stoica urma să îl aducă pe lume.

Citeste si:
Cine a fost Ana Aslan. Ea a descoperit tinereţea veşnică: „Nu se...
Cine a fost Ana Aslan. Ea a...

„Scena accidentului era incredibilă, parcă desprinsă din filme. Maşina era la câţiva zeci de metri distanţă de şosea, pe câmp, transformată într-un morman de fiare. La faţa locului au sosit, imediat, rude şi prieteni ale celor doi, care au aprins lumânări şi au rămas acolo tot timpul cât au durat cercetările de la faţa locului“, a declarat comisarul şef Sorin Goagă, şeful Poliţiei Rutiere Ialomiţa la vremea aceea, potrivit adevărul.ro.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.