Ivan Patzaichin s-a stins din viață la sfârșitul acestei săptămâni, pe data de 5 septembrie. Marele canoist a decedat la vârsta de 71 de ani, din cauza cancerului pulmonar de care suferea. După trei săptămâni în care a fost internat în spital, trupul lui a cedat. 

Moartea lui a lăsat în urmă o durere imensă, mai ales în rândul oamenilor care l-au cunoscut cât timp a fost în viață. Una dintre persoanele care regretă faptul că sportivul nu mai este printre noi este chiar Oana Roman, cea care a avut privilejul să îl întâlnească. Este recunoscătoare pentru faptul că l-a cunoscut destul de bine pe regretatul sportiv care, după părerea sa, a fost un om în adevăratul sens al cuvântului.

Oana Roman, mesaj emoționat pe social media

Partenera de viață a lui Mariul Elisei a mărturisit că nu a cunoscut în întreaga sa viață un om mai smerit și mai bun decât Ivan Patzaichin. Era un om simplu, un om care nu se lăuda niciodată cu reușitele sale. Fiica lui Petre Roman crede despre marele canoist că era un om care nu trebuia să demonstreze nimic și pe care l-a apreciat enorm. Nici acum, vedeta nu își poate reveni din șocul pe care l-a avut când a aflat de moartea sa.

„Unul din privilegiile vieții mele, poate cel mai important, este ca am avut șansa să cunosc îndeaproape oameni mari. Oameni speciali, legende vii! L-am cunoscut destul de bine pe Ivan și sunt recunoscătoare pentru acest dar pe care mi l a oferit viata. Ivan a fost OM , cu majuscule, printre putinii numărați pe degete pe care i am cunoscut în viata asta.
Apanajul oamenilor mari este smerenia ! Nu am cunoscut om mai smerit și mai bun ca Ivan. Era din cei aleși, din cei cu care s a plămadit bunătatea omenirii. Era fără îndoială bun, simplu în complexitatea lui, ales nu doar pt harul nemărginit pe care l a avut dar și pentru ca emana smerenie și parcă plutea deasupra noastră. Nu vorbea niciodată despre el, nu se lauda , nu și etala meritele pentru ca ele erau toate evidente pentru oricine! Și el știa asta. Nu avea nevoie sa mai demonstreze nimic. Nu știu alt om despre care nimeni vreodată sa nu fi spus un cuvânt nepotrivit. El era din acei putini oameni datorita cărora umanitatea asta nu se prăbușește și reușește sa supraviețuiască! A plecat discret la fel cum a trăit. Îmi aduc aminte ca mi a spus o data ca se simțea cumva stingher când trecea pe lângă statuia lui. I se părea ca e prea mult și ca intr un fel poate nu o merita din timpul vieții. Atât era de smerit. Deși era probabil singurul care și a meritat cu prisosință statuia. Acum sper ca e la dreapta LUI, sunt sigura ca a plecat în râuri nesfârșite de lumina și cu mulți îngeri care l au ghidat. 🖤",
a scris vedeta pe contul ei de Instagram.

Citeste si:
Retrospectivă 2021. Ioan Bîrlădeanu: A fost un an marcat de...
Retrospectivă 2021. Ioan...


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.