Cunoscutul actor Ion Caramitru sa stins din viață în cursul zilei de ieri. Acesta a fost internat mai bine de o săptămână în spitalul Elias din Capitală, după ce a luat o bacterie periculoasă. Medicii au avut grijă de el, i-au administrat antibiotice, dar trupul lui a cedat și din cauza vârstei.

La cei 79 de ani pe care îi are, Ion Caramitru a trecut în lumea celor drepți. Oamenii care l-au cunoscut nu sunt pot reveni din șoc, iar Mihai Bendeac se află printre ei. Juratul de la iUmor a făcut dezvăluiri neașteptate despre decesul directorului TNB, spunând că a avut cumva o presimțire. El a aflat trista veste că marele actor a decedat, în timpul unui spectacol, iar aplauzele de la final au fost pentru dumnealui.

Mihai Bendeac, despre moartea lui Ion Caramitru

„A avut loc o întâmplare foarte, foarte ciudată. Sâmbătă seara, acum două zile, înainte să mă culc, am văzut, nu știu ce mi-a venit, am văzut un interviu pe care la dat pentru „Profesioniștii”, pe care la avut cu Eugenia Vodă. Eu văzusem prima ediție „Profesioniștii”, când a fost, după care a venit la încă o ediție după 10 ani și pe asta, a doua, nu o văzusem. Și, profitând de faptul că a apărut pe Youtube, am văzut-o. Iar a doua seară, adică aseară, cum ar veni, duminică, pentru că am avut spectacol, în timpul spectacolului, efectiv, regizorul tehnic, ne-a anunțat că a murit! Și mi sa părut ireal că am simțit cu o seară înainte să mă uit fix la acel interviu. E o pierdere uriașă, o pierdere colosală pentru teatrul românesc. Mai multe nu pot să spun. Am simțit că la aplauze, aseară, la spectacol, să anunțăm și noi publicăm de trecerea lui în neființă și să ridicăm aplauzele de aseară pentru dumnealui! Cam asta aș putea să spun! ”,a declarat Mihai Bendeac pentru actualitate.net .

Bendeac este de păreri că decesul lui a provocat o mare pierdere pentru teatrul românesc. La un moment dat, el a povestit și cum a decurs ultima lui întâlnire cu actorul pe care la respectat și pe care la apreciat. I se părea că este genul de om care dădea totul pe scenă, care trăia fiecare clipă și care iubea să se afle în fața oamenilor.

„Întâmplarea face că acum o lună și un pic am avut două spectacole la National, la sala Studio, cu Doi pe o bancă, și cu trei zile înainte de prima reprezentare m-am dus să vad sala, să verific acustica și așa mai departe . Și acolo se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete. Și, băi, mi sa părut total fără, mi sa părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului ”, a mai spus Bendeac.

Citeste si:
Mihai Bendeac va împlini 40 de ani. Actorul își dorește să intre în...
Mihai Bendeac va împlini 40...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.