Cel mai mare vis pe care l-a avut Ivan Patzaichin a fost să devină cel mai bun canoist român. După ani întregi de muncă, acesta a reușit să ajungă acolo unde și-a propus, dar foarte puțini știu prin câte greutăți a trecut el până a ajunge să fie cunoscut de o țară întreagă, mai ales când era doar un copil.

Regretatul canoist a copilăriit în Tulcea, unde s-a bucurat de o copilărie foarte, foarte frumoasă, dar plină de lipsuri. Ivan Patzaichin a vorbit mereu cu mare drag despre acele vremuri care l-au format ca om și din care a avut multe lucruri de învățat. Povestea sa de viață este una emoționantă, iar prietenii lui își amintesc de el cu zâmbetul pe buze acum, când nu mai este printre noi.

Ce spunea Ivan Patzaichin despre copilăria sa

”Tot de bunic mă leagă cea mai frumoasă aducere aminte. Într-o dimineață, să tot fi avut vreo patru anișori, m-am trezit în barca lui. Clipocitul apei bătute de vâsle și soarele leneș ce-mi învelea fața mi s-au întipărit în minte pentru totdeauna. Dormisem la el, ca de obicei, iar bunicul, la ora potrivită, nu m-a deșteptat. M-a luat în brațe, așa, adormit cum eram, m-a așezat în bărcuță și a ieșit cu mine pe luciul apei, la pescuit. Mi s-a părut cea mai frumoasă dimineață”, a declarat el pentru oamenidepoveste.ro.

Sportivul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, motiv pentru care a fost nevoit să stea internat timp de mai bine de trei luni la spitalul Elias din București. Din nefericire, el a pierdut lupta cu viața în cursul zilei de 5 septembrie și a lăsat în urma sa o durere imensă. Prietenilor, dar și celor care l-au admirat nu le vină să creadă că s-a stins din viață.

Citeste si:
Oana Roman, mărturisiri emoționante despre regretatul Ivan...
Oana Roman, mărturisiri...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

”Aveam 16 ani când am văzut, la televizorul instalat în sat, la Căminul Cultural, știrea că doi băieți plecați din locurile noastre deveniseră campioni mondiali la vâslit, cum se spunea. Atunci mi-am spus că, dacă ei au putut, mie îmi va fi la fel de ușor. Eu n-am plecat de acasă ca să fac sport, ci ca să devin campion. A fost țelul meu în viață și nu m-am oprit până nu l-am atins”, a mai zis regretatul sportiv.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.