Viața lui Damian Drăghici nu a fost deloc una ușoară, mai alea dea dinainte de a ajunge cunoscut în întreaga țară. Muzicianul a trecut prin clipe de coșmar, iar despre toate acestea a vorbit în emisiunea „40 de intrebari cu Denise Rifai”. El a vorbit cu lacrimi în ochii despre cum se descurca în perioda comunismului, în străinătate. A avut parte de umilințe pe care nu le va uita niciodată, pentru că l-au marcat. 

Pe Damian Drăghici îl știe și îl iubește o țară întreagă, dar foarte puțină lume știe prin ce a trecut el înainte de a ajunge celebru. Acesta a luat decizia de a pleca din țară, din cauza faptului că își dorea să depășească limitele comunității sale, dar și din cauza comunismului și a armatei. Îi era extrem de frică să se ducă în armată și s-a internat în spital, doar pentru a scăpa de ea. Artistul s-a simțit un cerșetor și se simțea umilit, când un ospătar arunca apă pe el, să plece din locul respectiv.

Damian Drăghici a dus o viață grea

„Comunismul, frica de armată și dorința de a depăși limitele comunității mele m-au determinat să plec din țară. Îmi era frică să mă duc în armată. M-am internat și în spital ca să scap de armată. M-am simțit cerșetor și mulți ani după ce n-am mai fost cerșetor. Cel mai umilitor, cel mai cumplit era când un ospătar arunca apă pe mine sau îmi dădea câte un șut un fund să plec de acolo!”, a povestit Damian Drăghici în cadrul emisiunii 40 de intrebari cu Denise Rifai.

Credea cu tărie că va ajunge departe, că va avea succes în Occident și simțea că merita o viață mai bună. Deși i-a fost foarte greu, nu s-a dat niciodată bătut și a încercat să facă tot ceea ce îi stătea în putință, pentru a-și îndeplini visurile. Damian Drăghici a visat că va ajunge tot mai sus și a reușit. I-a fost dificil să își amintească de aceste momente grele din viața sa și și-a stăpânit cu greu lacrimile.

„Eu credeam că voi ajunge în Occident, în Grecia sau în America, și voi avea succes imediat. Umilința era și o victimizare a mea. Simțeam că meritam ceva mai bun. Fug de 40 de ani să fiu un muzicant de cârciumă. Dar am auzit o voce deasupra capului meu și chiar dacă aveam momente când mă dărâmau, mă ridicam și-mi spuneam că voi ajunge mare”, a mai declarat artistul.

Citeste si:
A murit fratele lui Damian Drăghici: „Astăzi este cea mai tristă zi...
A murit fratele lui Damian...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.