Actorul Adi Nartea a fost la un pas de moarte în urmă cu câțiva ani, când, dintr-o întâmplare, la sfatul mamei sale, a descoperit că are o tumoră cerebrală. Anterior, în urma unor simptome, medicii i-au transmis că trebuie să se opereze de deviație de sept. Un mail, trimis de cea care i-a dat viață, l-a salvat. Artistul urma să se programeze pentru intervenția recomandată de specialiști, însă veștile abia primite l-au luminat în privința problemelor sale de sănătate. Dacă s-ar fi grăbit luând în seamă indicațiile primite până atunci, vedeta ar fi rămas fie mutilată pe viață, fie într-o altă lume.

Adi Nartea a fost la un pas de moarte. Dezvăluirile actorului despre calvarul prin care a trecut

Invitat în podcastul „Acasă la Măruță”, dirijat de Cătălin Măruță, actorul Adi Nartea, în vârstă de 39 de ani, a dezvăluit cu ce probleme de sănătate s-a confruntat în trecut.

„Am fost la trei sau patru medici și toți mi-au zis că e deviație de sept, mi-a propus să o operăm, am fost de acord, apoi urma să mă programez. Practic, mama, când i-am spus de treaba asta, că aveam urechea înfundată și că mă furnică o parte a capului, cu ochi cu tot, mi-a spus să fac un RMN. După am asociat toate acestea. Am făcut RMN-ul sâmbătă dimineață, m-am dus la seară la botezul copilului, iar duminică mă trezesc cu mail de la mama.

Mama, fiind în preajma unei rude care era în domeniul medical, îmi scrie că au descoperit o formațiune pe creier. Să stau liniștit, că încet o rezolvăm. Nu îmi venea să cred. Practic, atunci am aflat că am o tumoră în cap, băgată în spatele ochiului, undeva în spate.

Retail jobs

A fost o creștere a tumorii foarte lentă, pentru că dacă era una bruscă eu cădeam pe stradă și nu știam de ce. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de șase luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă, pentru că era apropiat de o zonă nobilă, pe centru. Ea a intrat trei centimetri jumătate în cutia craniană și era împinsă în sus.

Și dacă intram în operație la deviație de sept, ei mă operau pentru asta, atingeau și făceam hemoragie. Nu și-ar fi dat seama de unde e, mă deschideau și dacă mă deschideau era „pa”. Riscurile operației erau multe, de la paralizie, la orbire sau moarte”, i-a povestit vedeta lui Măruță.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.