George Mihăiță a fost protagonistul unui accident petrecut în Capitală. Actorul a intrat cu mașina pe care o conducea într-un alt vehicul parcat pe marginea drumului. Oamenii legii au anunțat că testul de alcoolemie a ieșit pozitiv, drept urmare artistul s-a ales cu un dosar penal.

George Mihăiță a făcut accident în Capitală. Actorul a fost prins la volan cu alcoolemie 1,05 mg/l în aerul expirat

Cunoscutul actor se afla seara trecută, în jurul orei 21.00, la volanul unui autovehicul pe Bulevardul Basarabia din București. La un moment dat, a intrat într-o mașină oprită și într-un refugiu al STB. Brigada Rutieră anunță că în urma testării cu aparatul etilotest alcoolemia a fost de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la Institutul de Medicină Legală (INML) pentru recoltarea de probe biologice. Din primele cercetări, acesta a pierdut controlul volanului. Nimeni nu a fost rănit. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Conform Poliției, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


  • Actorul are 72 de ani și este din anul 2000 directorul Teatrului de Comedie din București.

O altă parte a poveștii vine de la martorii oculari, care au povestit presei că artistul ar fi refuzat vehement inițial să fie verificat cu alcooltestul, dar în cele din urmă polițiștii l-au convins, apoi l-au condus la INML.

Biografie

George Mihăiță a absolvit în anul 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale" București, secția Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu. Din 2000 este directorul Teatrului de Comedie din București.

El a fost decorat în 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iulie 2021 - 07 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.