Trupa italiană Måneskin, câştigătoare a concursului muzical Eurovision 2021, a fost acuzată că ar fi plagiat melodia "You want it, you’ve got it", a formaţiei The Vendettas. Cântăreții afirmă că nu cunoșteau piesa, dar nu neagă că există mici asemănări.

Trupa Maneskin, acuzați de plagiat

Membrul trupei olandeze The Vendettas, Joris Lissens, a afirmat pe 5 iunie, la postul RTL că melodia câștigătoare din acest an la Euvision, "Zitti E Buoni", este un plagiat după o piesă de-a sa.

Basista grupului Maneskin, Victoria De Angelis, a fost intervievată de LCI despre asemănările dintre cântecul "Zitti E Buoni" și "You want it, you’ve got it", piesă înregistrată în 1994.

"Sincer, nu cunoşteam acest cântec. Poate există asemănări, dar este doar un riff de rock bun, foarte simplu. Dacă ascultaţi cântecul integral, puteţi auzi că este total diferit de al nostru. Nu am copiat pe nimeni. Am scris cântecul noastru acum cinci ani, când am început să cântăm împreună. Nici nu cunoaşteam această formaţie!".

Solistul trupei Maneski, acuzat că ar fi consumat droguri în timpul finalei Eurovision

Damiano David, solistul trupei, a fost acuzat că ar fi consumat substanțe interzise chiar în timpul finalei Eurovision. Acesta a fost supus unor teste în urma cărora suspiciunile nu s-au adeverit a fi adevărate. Måneskin este primul grup care câştigă concursul muzical Eurovision în decurs de 15 ani, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia.

Retail jobs

Italia a participat pentru prima dată la Eurovision în anul 1956. Opt ani mai târziu, Gigliola Cinquetti a câştigat concursul cu piesa „Non Ho L'età”, iar Toto Cutugno a cucerit publicul în anul 1990, cu „Insieme”. Din 1997 până în 2011, Italia nu a mai participat la Eurovision. A revenit ca una dintre cele cinci ţări „mari plătitoare”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.