Adelina Pestrițu a dat-o în judecată pe Oana Zăvoranu din cauza videoclipurilor pe care actrița le postează pe YouTube, în care critică persoanele publice din mediul online.

Oana Zăvoranu a început să publice mai multe videoclipuri pe platforma YouTube în care discută despre diverse subiecte, printre care și viața vedetelor din România. Aceasta, într-un videoclip intitulat „Pinocchio”, a vorbit despre Adelina Pestrițu și despre motivele pentru care Oana consideră că fosta prezentatoare TV nu este „demnă” de statutul de influencer.

Fosta prezentatoare de la Kanal D a solicitat emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să se dispună obligarea Oanei Zăvoranu la „încetarea de urgență a încălcării drepturilor nepatrimoniale (dreptul la viață privată, demnitate, onoare și bună reputație etc.), respectiv la încetarea răspândirii, pe orice cale, de afirmații defăimătoare la adresa ei, fie prin referire directă la numele său, fie prin utilizarea unor apelative sau descrieri care fac trimitere la persoana sa, interzicerea de a desfășura orice fel de acțiuni defăimătoare împotriva ei prin intermediul rețelelor online de socializare sau prin orice alte mijloace, precum și obligarea la plata cheltuielilor de judecată.”

Iar în motivarea cererii, Adelina Pestrițu a arătat că „este ținta unor acțiuni defăimătoare și calomnioase de dată recentă, întreprinse în mod recurent de către Oana Zăvoranu în spațiul public, sub diverse forme, prin care îi sunt aduse acuzații și jigniri de diverse tipuri, realitatea faptică fiind prezentată distorsionat prin toate mesajele sale publice.

Adelina a mai menționat că „Oana Zăvoranu este o persoană publică care se bucură de notorietate în rândul unui segment larg al populației din România, profitând cu reacredință de această împrejurare, pentru a lansa acuzații și varii insulte, mesaje obscene și trivialități la adresa ei, aceste acțiuni ilicite fiind desfășurate fie prin intermediul rețelelor online de socializare, fie prin mijlocirea diferitelor entități de presă.”

Citeste si:
Oana Roman a câștigat procesul împotriva Oanei Zăvoranu: „Am ales...
Oana Roman a câștigat...

„Prejudiciu de imagine”

Mai mult, Adelina a mai reclamat că, „în ultima perioada, Oana a dat naștere unui val de acțiuni calomnioase împotriva sa, prin folosirea unui limbaj licențios, demersuri care au avut și continuă să aibă ca efect producerea unui prejudiciu de imagine. A mai arătat că, potrivit Înaltei Curți de Casație și Justiție, platforma de socializare Facebook este un spațiu public, cu toate consecințele ce decurg din această calificare. Astfel, inclusiv platforma Instagram, deținută de Facebook, este spațiu public, iar Oana Zăvoranu a acționat cu bună știință de fiecare dată, fie prin referire directă la numele ei, fie prin utilizarea unor apelative sau descrieri care fac trimitere la persoana sa.”

Episodul Pinocchio și sentința definitivă

„Pârâta a publicat pe platforma YouTube două înregistrări denumite «Ep 1. Oana Zăvoranu – Pe mine nu mă oprește nimeni! » și episodul 2 postat pe canalul YouTube denumit «Ep2. Oana Zăvoranu – Pinocchio cere bartere». Din probele administrate rezultă că pârâta i-a atribuit reclamantei porecla «Pinocchio»”, au stabilit, între altele, judecătorii.

Citeste si:
Adelina Pestrițu și-a pierdut contul de Instagram! Ce anunț a făcut...
Adelina Pestrițu și-a pierdut...

Cu toate acestea, nu i-au dat dreptate Adelinei Pestrițu:
„Chiar dacă limbajul folosit de apelantă a fost vulgar și ofensator, acesta conține în cea mai mare parte judecăți de valoare, iar scopul principal al postărilor acesteia a fost mai degrabă acela de a atrage atenția publicului asupra serviciilor și produselor de calitate reprobabilă promovate de apelantă ca și influencer”, au scris magistrații în motivarea deciziei lor.

Instanța a respins definitiv cererea de emitere a ordonanței președințiale. „Respinge ca nefondat apelul formulat de apelanta – reclamantă împotriva sentinței civile nr.47/11.01.2021 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, în contradictoriu cu intimata având ca obiect ordonanță președințială. Definitivă”, este sentința dată, potrivit Can-Can.ro.

Citeste si:
Simona Halep luptă pentru adevăr. Când ar putea începe procesul
Când ar putea începe procesul...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.