În contextul unui nou val de coronavirus, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vine cu o recomandare: elevii să poarte măști de protecție în școli, pentru ca, din septembrie, să nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor. Ce condiții a anunțat oficialul pentru ca „lucrurile să rămână sub control”.

Scenariu: Masca de protecție ar putea reveni în școli

Alexandru Rafila susţine că protecţia, alături de igiena grupurilor sanitare şi a existenţei dezinfectaţilor raman reţeta cea mai la îndemână pentru a ţine lucrurile sub control. Acesta a precizat că elevii nu trebuie să poarte masca de protecție în timpul orelor de Educație Fizică.

Totodată, ministrul Sănătății a reamintit că este indicat să purtăm accesoriul și în mijloacele de transport în comun, îndeosebi peste câteva săptămâni, când oamenii revin din vacanțe, după interacțiuni sociale intense, și va fi, din nou, aglomerație, deci prilej pentru focare de infectare.

„Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună când vremea va permite acest lucru să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber.

Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a explicat Alexandru Rafila.

Întrebat într-o conferință de presă ce estimări are în legătură cu cazurile de COVID-19 din luna septembrie, când încep școlile, el a declarat:„Să vedem evoluţia din următoarele două săptămâni şi să putem peste două săptămâni să avem o apreciere şi legată de evoluţia din septembrie.

Sigur că orice activitate care înseamnă o creştere a interacţiunilor sociale semnificativă, pentru că începerea şcolilor reprezintă o intensificare a circulaţiei în mijloacele de transport în comun, interacţiune între grupuri de persoane care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinate.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

Sigur că există o anumită creştere, depinde să vedem de la ce nivel plecăm spre sfârşitul lunii august ca să putem să facem o apreciere a evoluţiei”, a afirmat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății anunță o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19. Când ar putea începe administrarea serului

În această toamnă, România ar urma să primească noua variantă de vaccin împotriva COVID-19 adaptată la tulpinile actuale mult mai contagioase și care eludează imunitatea oferită de serurile anterioare.

„Doza patru de vaccin, sper să avem succes cu o noua campanie de vaccinare, începând cu luna octombrie când se pare că vom fi în posesia vaccinului adaptat tulpinilor circulate”, a spus ministrul Sănătății.

Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.