Ciupercile sunt un aliment foarte des folosit în bucatele de zi cu zi. Acestea sunt un deliciu real și un aliment foarte sănătos. Ciupercile sunt incluse de la mic dejunuri până la deserturi. Iar pentru că ne aflăm în perioada postului, ciupercile sunt perfecte pentru alimentația celor care au decis să postească.
Ciupercile, perfecte pentru vegetarieni și cei care țin post
Ciupercile sunt un produs foarte bun pentru dietele vegetarienilor și a celor care au ales să țină post. Acestea înlocuiesc de minune carnea, deoarece sunt bogate în proteine și uneori pot avea un ușor gust de carne de pui.
Totuși, ciupercile sunt legume ce conțin peste 90% apă și doar 3-4% proteine incomplete și grăsimi. Totodată, acestea conțin multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B. În comparație cu alte legume, ciupercile nu au în componența sa fitați, drept urmare, fierul din compoziția lor se absoarbe eficient (1mg/100g).
Conțin doar 10 calorii la suta de grame
Gustul ciupercilor este un moment de plăcere aparte. Indiferent că sunt preparate la cuptor, prăjite sau marinate, savoarea ciupercilor este de fiecare dată ceva nou.
Conținutul de potasiu ce se regăsește în ciuperci ajută la scăderea tensiunii arteriale. Ciupercile champignons au în componența sa mult seleniu, un oligoelement valoros împotriva cancerului de prostată. În combinație cu vitamina E dintr-o singură lingură de ulei, ciupercile au efect antioxidant de neutralizare a toxinelor și radicalilor liberi din organism.
Ba mai mult, ciupercile au doar 10 calorii la suta de grame și pot fi consumate fără nici o grijă. Din această cauză, o alimentație care include des ciupercile ne poate ajuta să scăpăm de kilogramele în plus. Ciupercile sunt un aliment sănătos și bogat în nutrienți pentru sănătatea organismului.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Tarot online: De ce s-a distanțat de tine?
Sursa: kudika.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Începe SGR în România: tot ce trebuie să știi despre garanția de 50 de bani
Sursa: retail.ro
-
Papa l-a lăsat fără salariu și apartament pe un preot anti-gay
Sursa: wall-street.ro