Sportul este pentru mulți un stil de viață, iar argumentele ce vin să susțină utilitatea mișcării, ca activitate cu un caracter recurent pentru felul in rutina unei persoane, nu sunt deloc puține.

Cei care fac sport au o părere mult mai bună despre propria persoană, se pot integra cu mai multă ușurință în cercuri sociale și au o stare de sănătate generală mult mai bună, comparativ cu persoanele sedentare.

Despre beneficiile mișcării, ca activitate importantă ce poate fi integrată în fiecare zi din viața noastră, chiar acum:

1. Mișcarea zilnică garantează o stare de bine

Sportul îți permite un nivel de bunăstare mentală cu cel mai mic efort posibil, fără a avea efecte secundare negative, așa cum se întâmplă în cazul consumului de alcool sau droguri.

Fă mișcare de fiecare dată când simți că te copleșesc anumite gânduri sau stări mai puțin plăcute și lasă apoi endorfinele eliberate de organism să se ocupe de restul. Efectele sunt garantate!

2. Mișcarea zilnică susține memoria și funcția cognitivă

Deși mai sunt necesare și alte cercetări care să susțină relația de cauzalitate dintre sport și memorie, rezultatele unor teste realizate până în prezent relevă faptul că cei care fac mișcare zi de zi pot avea performanțe cognitive mult mai bune.

Chiar și o simplă plimbare în parc poate genera efecte mult mai bune, privind: atenția la detalii, puterea de concentrare pe un anumit topic și capacitatea de a selecta rațional o alegere în defavoarea alteia.

3. Mișcarea zilnică îți permite să îți faci prieteni noi

Pasiunile comune pot naște cu ușurință prietenii noi, iar sportul realizat cu regularitate reprezintă unul dintre cele mai bune exemple, în acest sens. Indiferent de tipul de mișcare pe care alegi să îl practici, apropierea de alți pasionați ai sportului este inevitabilă.

Așadar, sportul nu doar că îți aduce o mulțime de beneficii pentru minte și corp, dar te împinge către noi cercuri sociale, construite în jurul practicării exercițiilor fizice cu regularitate.

4. Mișcarea zilnică te poate elibera de stresul avut

Mișcarea poate reduce nivelul de cortizol din organism, cunoscut și sub denumirea de “hormonul stresului”. Astfel, după doar 30 de minute de sport, vei resimți o senzatie de calm și relaxare, asociată schimbarilor hormonale din organism, produse pe baza exercițiilor fizice.

Citeste si:
5 motive pentru care educația este esențială într-o societate
5 motive pentru care educația...

5. Mișcarea zilnică poate întări oasele și mușchii

Așa cum ne-am fi așteptat cu toții, unul dintre principalele beneficii ale sportului are legătură cu transformarea fizicului nostru. Prin mișcare, sistemul osos se poate consolida, iar musculatura întregului corp poate fi dezvoltată armonios, în funcție de specificul antrenamentelor realizate.

Obținerea unor îmbunătățiri la nivelul fizicului poate determina creșterea nivelurilor de respect și încredere în propria persoană, lucru extrem de important pentru capacitatea de socializare a oricărui individ. Este simplu să faci sport chiar și acasă, atunci când îți dorești un corp de atlet!

6. Mișcarea zilnică poate garanta mai multă energie

Dacă resimți o stare de epuizare cronică, exercițiile fizice pot reprezenta un răspuns pentru depășirea unei astfel de senzații. Antrenamentele matinale, dictate de un nivel de efort moderat, pot asigura nivelul de energie pentru o bună perioadă a zilei.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Aici merită menționat faptul că nu doar sportul contribuie la obținerea nivelului de energie necesar realizării task-urilor pe care ți le-ai propus. La fel de importante sunt: nutriția, programul de odihnă, stresul, interacțiunile cu persoane care te pot epuiza mental samd

7. Mișcarea poate stimula creativitatea

Activezi într-un domeniu bazat pe idei? Află că poți stimula gândirea creativă prin exerciții fizice moderate, pe care să le poți realiza cu ușurință în fiecare zi, dacă timpul îți permite.

De exemplu, o simplă plimbare pe jos, sau o sesiune de jumping jacks, reprezintă instrumente simplu de pus în practică, indoor sau outdoor, pentru ca mintea să poată producă idei mult mai creative, benefice pentru cariera ta.

Iată care sunt doar câteva dintre cele mai importante argumente în favoarea sportului, ca activitate simplu de integrat în rutina zilnică a fiecărei persoane. Este important să înțelegi motivele pentru care să faci sport, astfel încât să ai motivația necesară continuării exercițiilor fizice.

Citeste si:
Dana Roba a chemat ambulanța. Starea ei s-a agravat, după...
Dana Roba a chemat ambulanța....

Mai mult decât atât, este recomandat să ai la îndemână echipamentul sportiv potrivit pentru mișcarea pe care o realizezi. Ales în mod corect, echipamentul sportiv îți permite confort în timpul antrenamentelor, garantând în același timp un risc mai redus al producerii unor accidentări nedorite. Descoperă acum oferta de jachete softshell pentru femei!


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.