Sărbătorile ne-au adus multă voie bună, dar am intrat în Noul An şi cu câteva kilograme în plus. Nutriţionistul Şerban Damian ne spune cum să scăpăm de ele în timp record. Nu trebuie să ţinem cont decât de nişte reguli foarte simple. În teorie nu pare greu deloc, dar să vedem cum va fi când le punem în practică.

Cei mai mulţi dintre noi s-au ales cu câteva kilograme în plus după mesele copioase de Crăciun şi de Revelion. În cazul în care ne-am îngrăşat 2-3 kilograme, sfaturile par simple şi uşor de aplicat.

„O perioadă de timp după sărbători, e bine să trecem pe un regim hipocaloric, adică mai puţine calorii decât are nevoie organismul de obicei. Trebuie să trecem într-o zonă mai joasă a energiei, să mâncăm mai puţin", a explicat nutriţionistul Şerban Damian.

Un alt aspect important este felul în care sunt preparatele alimentele. Asta face ca aceeaşi cantitate de carne sau legume dacă este preparată la abur să cântărească mult mai puţin caloric decât aceeaşi cantitate de preparat prăjită, spre exemplu.

„Felul cum sunt preparate alimentele schimbă total cantitatea de energie pe care o aducem", atrage atenţia specialistul în nutriţie sportivă, iar cel mai dietetic mod de a mânca este gătitul la abur.

Retail jobs

„În cazul persoanelor care au acumulat multe kilograme în cursul anului şi acum vor să slăbească, regulile sunt altele, este vorba de o strategie mai serioasă şi pe termen lung”, spune Şerban Damian.

Gătitul la aburi, cel mai dietetic

Într-o astfel de situaţie, e indicat să recurgem la consumul de legume, care ne vor sătura prin volum. Fie că e vorba de legume proaspete, conservate sau gătite cu cât mai puţină grăsime, ele sunt de bază.

„O creştere de 2-3 kilograme se dă jos repede, în 2-3 săptămâni, maxim o lună. Tăiem dulciurile, eliminăm alcoolul şi suntem foarte atenţi la modul de preparare al alimentelor. Alcoolul este o sursă de calorii de care organismul nu are nevoie, nu aduce niciun beneficiu pentru organism", susţine nutriţionistul Şerban Damian.

„E vorba de cantităţile însemnate de alcool. Pentru că, "o doză acceptabilă de alcool înseamnă un pahar de vin la 2 zile, nu pune în pericol sănătatea şi are şi efect benefic prin substanţele conţinute în vinul roşu", a sfătuit specialistul în nutriţie sportivă potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Gina Pistol vrea să fie din nou sexy! Este de necrezut câte...
Gina Pistol vrea să fie din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2021 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.