Kilogramele în plus sunt o problemă apăsătoare pentru femei. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic a dezvăluit care este rețeta celei mai ușoare diete: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.

Versiunile despre „dacă bei apă în timpul mesei, organismul nu asimilează în totalitate substanțele nutritive sau plutesc alimentele în stomac” sunt niște mituri inventate de buneii noștri. Potrivit acesteia, afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific.

„Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei! Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!!) introduși în stomac odată cu mâncarea”, susține medicul nutriționist.

Specialista afirmă că în intestine are loc digestia și absorția nutrientilor, iar alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide

Deci ce se întâmplă cu apa în stomac? Dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame. Dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și creează un fel de “ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire”, adaugă nutriționistul.

Citeste si:
Când extragem amigdalele și ce riscuri presupune intervenția...
Când extragem amigdalele și...

Mihaela Bilic îndeamnă să încercați această dietă și să observați schimbprile care nu vor înceta să apară, precizează antena3.ro.

„Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mult mai puțină mâncare.”

„Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă. Cât despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre, cu sau fără adaos de apă”, menționează Mihaela Bilic.

Citeste si:
Cum putem slăbi după sărbători fără a recurge la diete drastice
Cum putem slăbi după...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.