Un pacient infectat cu Covid-19, aflat în stare gravă la Galați, a primit în premieră tratament cu ozon.

Echipamentul folosit pentru acest tratament este unul modern, cumpărat în urma unui proiect internațional. Acesta este folosit în secția ATI a spitalului.

Medicii de la Galați au realizat astfel, în premeiră, procedura de autohemoterapie majoră cu ozon în cazul unui pacient diagnosticat cu SARS-CoV-2.

Pacientul este o femeie în vârstă de 62 de ani, suferind de o formă gravă a bolii. Intervenția a avut loc în cursul zilei de joi, iar acum medicii așteaptă să vadă rezultatele.

Procedura este una simplă și presupune introducerea în sângele pacientului a unei mici cantități de ozon.

”Este un tratament complementar în care se introduce 95% oxigen şi un procent mic, de 5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Pacientului i se scoate o cantitate de sânge, acesta trece prin aparat şi este îmbogăţit cu ozon”, a explicat medicul Alexandru Nechifor.

Acesta spune că este vorba de trei beneficii ale aparatului. Acesta rezolvă partea de hipoxie (oxignerea țesuturilor), are efect direct asupra membranei virusului, pe care nu îl omoară, dar nici nu îl mai lasă să se dezvolte, și oprește crearea de cheaguri de câine.

”Mare parte din pacienţii în stare critică vor fi salvaţi, practic încercăm să facem astfel încât oamenii să nu mai ajungă în stare critică”, a mai arătat medicul Alexandru Nechifor.

Tratamentele cu ozon mai sunt folosite în China, Italia și Spania, iar medicii din Galați sunt în contact cu experții din aceste state, pentru schimb de informații. În România, tratament cu ozon mai primesc pacienți din București și din Timișoara.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.