Studiile demonstrează faptul că vegetarienii sunt de două ori mai predispuși să sufere de boli mintale, față de persoanele care mănâncă regulat carne, și de trei ori mai probabil să ia în considerare suicidul.

Cercetările, la care au participat mai mult de 160.000 de persoane, a descoperit și că unul din trei vegetarieni suferă de depresie sau anxietate.

Cercetătorii au examinat 18 studii care examinează relația dintre sănătatea mintală și consumul de carne, implicând un număr total de 160.257 de participanți.

Persoanele care evită consumul de carne indică faptul că au deja o sănătate mentală precară.

Universitatea din Alabama, cea care a realizat cercetările, a notat: „Cei care au evitat consumul de carne au avut rate semnificativ mai mari de a dezvolta anxietate, depresie și/sau comportament de auto-vătămare. Studiul nostru nu susține evitarea cărnii, pentru că aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătatea psihică”.

În timp ce riscurile și beneficiile vegane și vegetariene au fost dezbătute secole întregi, rezultatele studiului nostru arată că persoanele care consumă carne au o sănătate mintală mult mai bună. Aceste constatări contează atunci când trebuie să definim ce implică o dietă sănătoasă. Sănătatea mintală trebuie luată în considerare atunci când sunt evaluate beneficiile și riscurile unei diete”, a spus dr. Edward Archer, de la Universitatea din Alabama, și unul dintre autorii studiului, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii sfătuiesc ca, în cazul în care ești vegan sau vegetarian din motive etnice, să investești în strategii care să îți protejeze sănătatea mintală.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.