Un studiu arată că bărbații infectați cu virusul COVID-19 au de două ori mai multe șanse să moară din cauza virusului decât femeile.

Cercetătorii din China au descoperit că virusul COVID-19 îi afectează mult mai mult pe bărbați, pentru că aceștia suferă mai tare, iar rata de mortalitate a lor este de 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor.

Raportul arată că virusul nu doar că atacă mai mult anumite persoane în funcție de vârstă și strea de sănătate precară, ci și în funcție de sex.

Doctorul Jin-Kui Yang și colegii săi de la Spitalul Tongren din Beijing, China, au observat tendințaele în rândul pacienților cu COVID-19 care au murit.

La începutul lunii ianuarie, am observat că numărul bărbaților care mor din cauza COVID-19 era mai mare decât cel al femeilor. Acest lucru a ridicat o întrebare: sunt bărbații mai predispuși să contacteze sau să moară din cauza COVID-19? Nimeni nu a mai măsurat până atunci diferențele dintre sexe la pacienții bolnavi de COVID-19, așa că am început să investigăm”, a spus Dr. Yang.

Sunt bărbații mai predispuși să se infecteze sau să moară din cauza COVID-19?

Echipa de medici a început să analizeze mai multe seturi de date ale pacienților pentru a stabili dacă există diferențe între modurile în care bărbații și femeile răspund la virus.

Investigațiile au inclus datele a 43 de pacienți tratați de ei, precum și date făcute publice ale altor 1.056 pacienți cu coronavirus.

De asemenea, medicii au analizat și datele din anul 2003 ale 524 de pacienți cu SARS, deoarece virușii responsabili atât pentru SARS, cât și pentru COVID-19 sunt similari.

Virușii se atașează pe aceeași proteină - numită ACE2 - pe celulele pe care le atacă.

Echipa de medici a confirmat faptul că persoanele în vârstă și cele care au anumite boli tind să fie afectate mult mai mult de virus, iar șansele să moară din cauza lui sunt mult mai mari.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Studiul a demonstrat că și bărbații și femeile sunt la fel de predispuși să contacteze virusul, dar bărbații au mai multe șanse să aibă complicații, indiferent de vârstă.

Mai mult decât atât, în cea mai mare bază de date a COVID-19, mai mult de 70% dintre pacienții care au murit au fost bărbați.

Un nivel foarte mare de proteină ACE2 tinde să apară la bărbații infectați. De asemenea, un nivel foarte mare al acestei proteine s-a regăsit la pacienții cu boli de inimă și diabet, notează Daily Mail.

Descoperirile echipei de medici din China sunt în concordanță cu cele din Marea Britanie, ale Oficiului Național de Statistici, care sugerează același lucru: bărbații sunt afectați mai mult decât femeile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.