OMS lansează o avertizare cu privire la pulverizarea de clor sau de alcool pe corp, pentru a elimina coronavirusul.

Organizația Mondială a Sănătății se vede nevoită să facă aceste comentarii după declarațiile controversate făcute de Donald Trump, în urmă cu câteva zile. Acesta a susținut că injecțiile cu dezinfectant ar putea curăța corpul uman de virus. Președintele american a încercat apoi să remedieze cele spuse, dar pare că răul deja a fost făcut.

OMS vine acum cu un avertisment care spune clar că pulverizarea de alcool sau clor pe tot corpul nu omoară virusurile care au intrat deja în organism.

OMS mai spune că pulverizarea substanțelor de acest fel poate fi dăunătoare și pentru haine, dar și pentru membranele mucoase (ochii, gura).

Organizația Mondială a Sănătății mai arată că astfel de produse de curățare pot fi folosite doar pentru suprafețe. Totuși, utilizează atât clorul, cât și alcoolul, conform indicațiilor produselor.

Trump, declarații controversate

Trump a stârnit controverse în rândul cadrelor medicale din lume după ce a sugerat că ar trebui realizate studii pentru a se verifica dacă infecţia cu coronavirus ar putea fi tratată cu ajutorul injecţiilor cu dezinfectant.

Acesta a propus totodată ca pacienţii să fie iradiaţi cu raze ultraviolete, idee deja respinsă de către un reprezentant al sistemului medical din SUA.

Numărul de apeluri pentru intoxicare cu dezinfectant s-a dublat în ultimele zile după ce Trump a zis într-o conferință de presă că ar putea fi un posibil tratament contra COVID-19.

Centrul de Control al Toxicității din New York a înregistrat 30 de apeluri pentru intoxicare cu dezinfectant de uz caznic, dintre care și unii pe bază de clor. În aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate doar 13 astfel de apeluri.

Citeste si:
Tavi Clonda, declarații după ce Gabriela Cristea a fost acuzată că...
Tavi Clonda, declarații după...

Și in Maryland, Agenția de Management pentru Situații de Urgență a avut de aface cu peste 100 de apeluri de intoxicare cu dezinfectant.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.